Spot Festival: Her er 15 lovende talenter, du skal tjekke ud

I går guidede vi til mere etablerede navne i Spot-programmet, men festivalens grundfokus er og bliver de friske navne, som skal vise, at den danske talentmuld er værd at trippe over. Her er 15 talenter, som du ikke må misse i Aarhus.
Spot Festival: Her er 15 lovende talenter, du skal tjekke ud
Kihla.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Ea Kaya

Ea Kaya gav en stærk akustisk minikoncert på sidste års Spot Festival som en del af PDH Music Dayparty. Siden har den attituderige sanger fortsat vist, at hun er den ægte vare med den catchy pop-banger ‘Remedy’, som har seriøst hitpotentiale. Det mest gribende ved hende er uden tvivl hendes imponerende vokal, der på et splitsekund kan gå fra kraftige udbrud til skrøbelig hvisken.

Lørdag den 12. maj: 19.15
Godsbanen – Åbne Scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Marshall Cecil

Marshall Cecils alternative popmusik er fyldt med overraskelser, excentricitet og hooks af dimensioner. De kunstneriske ambitioner er høje, det visuelle udtryk er centralt, og referencerammen strækker sig fra hiphop til Søren Kierkegaard. Foruden deres standalone-koncert på Voxhall, kan du også opleve Marshall Cecil til Soundvenue og s!b!p!‘s Spot pre-party på Radar torsdag.

Lørdag den 12. maj: 20.30
VoxHall


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Omar

Med en ganske unik stemme og et øre for fængende melodier er Omar en af tidens bedste nye danske rappere. På mange af hans sange reflekterer han over sin opvækst i Bispehaven i Aarhus, men det bliver aldrig for tungt til, at man sagtens kan både synge og danse med på hans syngende pop-rap.

Fredag den 11. maj: 17.30
Aarhus Volume


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Vic Shinobi

Force One Music har skaffet et toptalent med r’n’b-crooneren Vic Shinobi. Man mærker melankolske vibes, der ikke er ulig det, man kender fra internationale talenter som Majid Jordan, PartyNextDoor og især tidlig The Weeknd – men som hans navn antyder, har han også dyppet fødderne lidt i japansk musik, og især nummeret ‘More Like You’ tilføjer farverige J-pop-elementer til en lækker r’n’b-skæring.

Lørdag den 12. maj: 16.45
Atlas


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Yangze

Yangze har på mange punkter en del til fælles med førnævnte Marshall Cecil. Begge laver ambitiøs, synthesizerdreven alternativ popmusik, og begge spiller både som en del af Soundvenue og s!b!p!‘s Spot pre-party og med deres egne koncerter i VoxHall. Yangze er dog langt mindre fokuseret på hooks, og han er langt mere out there i sin lyd. Der er så meget variation i hans lydunivers, at det næsten er til at blive helt forpustet over, hvor meget der er at forgabe sig i.

Fredag den 11. maj: 22.00
VoxHall


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Holm

Mikkel Holm Silkjær har længe lavet musik, blandt andet som forsanger i rockbandet Yung. Lige pt. forfølger han dog et soloprojekt, og han har netop udgivet debut-ep’en ‘Dappled’, der er en følsom, lo-fi-lille sag, der lyder af lige dele Pavement og tidlig Car Seat Headrest.

Torsdag den 10. maj: 22.00
Tape


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Kihla

Der er lidt jazz over Kihlas stilsikre r’n’b, men tankerne ledes også hen mod kunstnere som SZA, Kelela og nok især Solange. Hendes vokal er blød som smør på overfladen, men der er en selvsikker nerve i musikkens centrum. Ofte overdubber hun sin egen stemme for at skabe flotte harmonier, og det gør de i forvejen spændende lydbilleder rigere og mere levende.

Fredag den 11. maj: 21.30
Godsbanen – Åbne Scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Irrelevantbitch101

Endnu et navn fra Soundvenue og s!b!p!‘s pre-party, som også giver sin egen koncert på årets udgave af Spot. Den 18-årige sangskriver laver skæv, dybt charmerende pop med elementer fra både blues, softrock og r’n’b. Den gode melodi og den karismatiske vokal er dog altid i centrum, og det er især her, Irrelevantbitch101 er fuldkommen uimodståelig.

Fredag den 11. maj: 16.45
Atlas


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Ravi Kumar

I lang tid har Danmark savnet en stærk kvindelig rapper, men det har vi om noget fundet i evigt provokerende Sharon Kumaraswamy, der er frontfigur i Ravi Kumar. Med tracks som ’Fuck This Shit I’m Gonna Be A Princess’ og ’Staring At My Dick’ skriver gruppen sig ind i samme feministiske bølge som amerikanske Princess Nokia og Cupcakke, hvor der bliver givet lige præcis nul fucks.

Fredag den 11. maj: 18.00, Royal Trailer
Lørdag den 12. maj: 16.00, Radar


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Rigforevigt

Louis Valuta, Baby Bino, ATL Pete og produceren Chanel Bigs udgør en af dansk raps nyeste supergrupper: Rigforevigt. De forskellige medlemmer rækker verdens største fuckfinger til janteloven i løbet af deres altid selvsikre Soundcloud-rap, der helt klart skal sørge for en af de allerstørste fester på årets Spot Festival.

Fredag den 11. maj: 19.30
Aarhus Volume


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

11. K-phax

Vi bliver lidt ved Soundcloud-rap: K-Phax er en melodisk ung rapper fra Albertslund, hvis lydunivers trækker på blandt andet megastjernen Lil Yachty, den frembrusende bølge af emorap og endda en kende poppunk. Hans lydunivers er næsten lige så kulørt som hans hårpragt.

Lørdag den 12. maj: 19.45
Atlas


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

12. Jada

Vi har længe slået på tromme for Jada, der blandt andet har imponeret os med den skarpe r’n’b-sang ‘Keep Cool’, der er både diskret og mangefacetteret. Dog er Jada efter eget udsagn først og fremmest en popstjerne, og når du går videre fra en af hendes Spot-koncerter, skal du nok forlade spillestedet med mere end blot én fængende melodi på hjernen.

Lørdag den 12. maj: 14.20, Aarhus Volume
Lørdag den 12. maj: 19.00, VoxHall


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

13. Sassy 009

Spot Festival sætter først og fremmest fokus på danske kunstnere, men der er skam nogle få udenlandske navne, især fra vore nordiske naboer. Norske Sassy 009 er nok noget af det stærkeste, der med mørk, pulserende technopop har fået den oplagte opgave at stå for en natkoncert på Voxhall. Så tag danseskoene på og fyr den af, når trioen giver koncert og muligvis endda hiver en fløjte frem til at udfordre det typiske elektroniske setup.

Fredag den 11. maj: 1.00 (natten mellem fredag og lørdag)
VoxHall


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

14. Rosegold

Den dansk-britiske r’n’b-duo Rosegold har en fed, blød lyd, der skeler både til Sydlondons hiphopscene og OVO-kunstnere som PartyNextDoor og Majid Jordan. I starten af året udgav de det solide debutalbum ‘Adventures in Odyssey’, hvor de viste, at de sagtens kunne måle sig med deres inspirationskilder. Senest har de udgivet den mere poppede single ‘Vulnerable’, der er catchy som bare pokker og muligvis varsler en spritny retning for duoen.

Fredag den 11. maj: 20.30, Aarhus Volume
Lørdag den 12. maj: 21.10, Scandinavian Congress Center – Venstre Scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

15. Artifact Collective

Artifact Collective spiller en del gange på årets Spot Festival, så du har næsten ingen undskyldning for at gå glip af den unge popgruppe, der trækker på elementer fra neosoul, electrofunk og skarpt skåret radio-r’n’b. Deres lyd er sprød og sommerlig – og så er det trods alt heller ikke hver dag, man hører popmusik med trækbasun. Ovenfor er en ældre single, gruppen er netop vendt tilbage med tracket ‘Light Blue’.

Fredag den 11. maj: 14.30, Spot Royal
Fredag den 11. maj: 19.30, Royal Trailer
Kørdag den 12. maj: 18.15, Atlas

Læs også:  Must-sees på Spot Festival: Ti koncerter du ikke må misse i år

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af