Spot Festival must-sees: 10 koncerter du ikke må misse

Onsdag skydes årets Spot Festival i gang, og som altid er der masser af koncerter med både små og store kunstnere på plakaten. Fokus på festivalen er som altid på de mere uprøvede talenter, men rutinerede navne er der også plads til: Her er 10 koncerter fra den etablerede del af programmet, som du ikke må gå glip af.
Spot Festival must-sees: 10 koncerter du ikke må misse
Bisse på sidste års NorthSide. (Foto: Kasper Månsson/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. When Saints Go Machine

I fredags udgav When Saints Go Machine ep’en ‘It’s a Mad Love’, og deres koncert på Spot Festival bliver altså deres første med al det nye materiale på gaden. Både det seneste års koncerter og de nye sange har cementeret, at den populære danske gruppe i dette øjeblik udforsker en mere eklektisk, abstrakt retning, hvilket med stor sandsynlighed også vil manifestere sig i deres optræden på Spot Festival.

Lørdag den 12. maj: 22:30
Musikhuset – Store Sal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Lord Siva

Lord Siva har det meste af karrieren været kendt som en melankolsk rapper, der gik med følelserne uden på tøjet. Med han seneste single ‘Elegant’ feat. Unge Ferrari har han dog foretaget lidt af et stilskift. Han har udmeldt, at hans næste album, der udkommer i løbet af i år, vil være en mere festlig oplevelse, der efter rapperens eget udsagn »lægger op til, at folk skal ruskes rundt til koncerter og hoppe fuldstændig vildt«. Det har man så mulighed for at gøre, når han torsdag aften indtager Aarhus Volume.

Torsdag den 10. maj: 21.00
Aarhus Volume


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Bisse

Bisse har på rekordtid markeret sig som en af landets stærkeste sangskrivere og mest bjergtagende livekunstnere. Det kan føles som om, excentricitetsniveauet er skruet op til det højest tænkelige niveau hver eneste gang, men alligevel formår han altid at overgå sig selv. Bisse har allerede et meget omfattende og ufatteligt konsekvent bagkatalog (han udgav senest albummet ‘19.6.87’), så der er lagt an til endnu en fænomenal koncertoplevelse, når Bisse spiller i Musikhusets Store Sal.

Fredag den 11. maj: 19.30
Musikhuset – Store Sal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Barselona

Barselona har haft seriøs medvind, og på trods af deres korte karriere må man efterhånden betragte dem som en ret så etableret gruppe i det danske musiklandskab. Med de fremragende ep’er ‘Drengepop’ og ‘Sommerkys’ har de vist sig som dygtige sangsmede, og med stålende koncerter, blandt andet på Roskilde Festival, har de vist, at de sagtens kan nå langt ud over scenekanten. Du har hele to chancer for at se de unge charmetrolde på årets Spot Festival, så du har nærmest ingen undskyldning, hvis du skal afsted.

Fredag den 11. maj: 18.00, Musikhuset – Store Sal
Lørdag den 12. maj: 16.00, Spot Royal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Gents

Fra én popduo til den anden: Gents er netop vendt tilbage med den glimrende dobbeltsingle ‘Moments’. Deres melodiske univers emmer af et væld af stærke følelser: Melankoli, vemodighed, seksualitet, desperation – Gents kommer flot omkring det hele. Da de spillede på Roskilde Festival i 2016, skabte de 80’er-magi, og de er kun blevet mere erfarne performere siden da. Mon ikke, at duoen prøver mere nyt materiale af?

Lørdag den 12. maj: 16.40
SCC – højre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Anya

Anya har ligesom Lord Siva været gennem lidt af et stilskift. Hun startede med intim r’n’b, men gradvist har hun introduceret mere og mere pop i sin lyd. Den nyeste single ‘Avalanche’ er stort set rendyrket pop, og den er skidegod. Anya siger, at dette også vil være stilen på hendes kommende album, så selv om der nok skal være plads til nogle af hendes tidlige r’n’b-sange, skal man først og fremmest forvente et brag af en popfest, når hun skal spille på årets festival.

Fredag den 11. maj: 20.30
SCC – højre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Saveus

Det går kun én vej for Martin Hedegaards band Saveus for tiden. Med kun én ep og en række singler har de fået til opgave at åbne Orange Scene på årets Roskilde Festival, men først går turen til Spot Festival, hvor de endnu engang har fået Musikhusets Store Sal. Interessen er i hvert fald på ingen måde dalet, blot fordi nyhedsværdien er væk. Sidste gang klarede han det enormt godt, og han skal nok klare det endnu bedre, når han besøger festivalen igen.

Fredag den 11. maj: 23.00
Musikhuset – Store Sal


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Nelson Can

Nelson Can imponerede sidste år med deres tredje ep ‘EP3’, der var en af årets bedste danske udgivelser. De var gået i en mere poppet og melodisk retning, hvilket klædte dem, og det bragte endda et decideret radiohit med sig. Bevæbnet med intet andet end bas, trommer og en idiosynkratisk vokal fra forsanger Selina Gin er gruppen nu klar til den store scene i Scandinavian Congress Center.

Lørdag den 12. maj: 00.45 (natten mellem lørdag og søndag)
SCC – venstre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Turbolens

Da Bo Rune Madsen trådte ud fra Mew, var det lidt af et chok. Da han så valgte at udgive sin musik med en gruppe folkeskolebørn sad endnu flere måbende tilbage. Det mest overraskende var dog nok, at musikken som oftest var rigtig god. Den umage konstellation har allerede vist sig at være et stærkt liveband til årets udgave af P6 Beat Rocker Koncerthuset, så man bør uden tvivl overveje at tage et smut forbi Scandinavian Congress Center, når Turbolens spiller numre fra sine indtil videre to ep’er.

Lørdag den 12. maj: 18.30
SCC – højre scene


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Hong Kong

Hong Kong vender tilbage til Spot Festival for andet år i træk, og Vellness Plader-popduoen har masser af ny musik på programmet. En crowdfunder for deres debutalbum ‘Sundowner’ er for nyligt nået i mål, så forvent et hav af friske sange, når Kolding-bandet rammer Aarhus Volume.

Fredag den 10. maj: 14.00
Aarhus Volume

Husk at Soundvenue kickstarter Spot Festival torsdag med et pre-party i samarbejde med musikagenturet smash!bang!pow! – De Underjordiske, Yangze, Marshall Cecil med flere spiller på Radar. Læs her HER.

Læs også: Se spilleplanen til årets Spot Festival

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af