Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Lizzo, Popcaan og emotionelt Drake-højdepunkt

Ugen har budt på masser af ny musik – stort og småt, dansk og udenlandsk. Vi giver dig et overblik over de bedste nye numre her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange – Lizzo, Popcaan og emotionelt Drake-højdepunkt
Lizzo. (Foto: Jabari Jacobs)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Mitski ‘Nobody’

Mitskis ‘Nobody’ er dedikeret til… absolut ingen. Andensinglen fra albummet ’Be the Cowboy’, der lander den 17. august, mediterer over temaer som fremmedgørelse og ensomhed. Umiddelbart en ret tyngende indfaldsvinkel, der brydes fuldstændig af beatets rikochetterende bassin af ubekymret disko. Det her er Mitski, som vi aldrig har hørt hende før.


2. FlexLikeKev feat. MadManMax ‘Guap’

Efter acts som Noah Carter og K-phax slog hul på den internationale byld hertillands, er Danmark så småt begyndt at summe af engelsksprogede ambitioner. Øverst i vækstlaget står FlexLikeKev, der har tilbragt store dele af sit liv i London, inden han sidste år rykkede permanent tilbage til vores lille kongerige. På ’Guap’ slår han sig sammen med kumpanen MadManMax, der ligesom Kev selv er en del af det nyetablerede hiphop-label Thursday Records.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Jones ’Silver Screen’

Neo-soul-talentet Jones er arketypen på en artist, der efterlever devisen om, at mindre er mere. ’Silver Screen’, den afpillede førstesingle fra sangerindens nye ep ’New York’, er en såre simpel ballade bundet op på kærlighed, klaver, håndklap og en tidløs vokal. Mere behøves ikke.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Marissa Nadler ‘For My Crimes’

En gråtonet længsel svajer ud af Marissa Nadlers ‘For My Crimes’, som følger i hælene på singer/songwriterens nyannoncerede album af samme navn. Over delikat guitar, vemodige strygere og Angel Olsens backing-vokaler leverer Nadler atter engang både smuk og sjæletærende musik, der luller tristessen helt ind. ’For My Crimes’ lander den 28. september.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lizzo ‘Boys’

Minneapolis-talentet Lizzo har tidligere optrådt i vores Top Tracks med power-stykker som den selvbemyndigende ’Truth Hurts’ og den kropspositive ’Water Me’. På den herligt funk-flabede ’Boys’ vender hun imidlertid blikket udad og slår et slag for alverdens forskellige fyre: »I like a big beard, I like a clean face / I don’t discriminate, come and get a taste«.


6. Omar ‘Walalkey’

Aarhus-baserede, dansk-somaliske Omar er en af de danske rappere, man skal holde øje med i år. Kendetegnet er en melodisk, solskinsorienteret lydpalet, der mikser nuancer fra hans østafrikanske ophav med tendenser, man især ser i UK-rap for tiden – noget Omar fortrinligt fremviser på ’Walalkey’, der er somalisk for ’bror’.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Popcaan ‘Wine For Me’

Glemt alt om påtaget konvertit-patois og dancehall-appropriation: Popcaans ’Wine For Me’ er den vaskeægte vare, der formår at lyde autentisk og lettilgængelig på samme tid. Solkyssede synths kædes sammen med en bund af vuggende riddim-trommer, mens dancehall-mesteren kurtiserer sin caribiske kærlighed: »Me want you lock inna me house and put you pon duty«.


8. Drake ‘In My Feelings’

En sangtitel bliver ikke mere Drake-agtig end ’In My Feelings’ fra (r’n’)B-siden af Drakes mastodontiske ’Scorpion’. Men faktisk er det her ikke helt den grådlabile, undervandslignende lyd, som Drake og Noah ’40’ Shebib kan til fingerspidserne. I stedet er der tale om et uforudsigeligt popstykke, der dypper tæerne i alt fra New Orleans-bounce og Lil Wayne-samples til ukrediterede gæster som Miami-duoen City Girls og genrelegenden Magnolia Shorty.

Hør sangen på Spotify HER.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Chief Keef ‘Part Ways’

Støvet fra Chief Keefs attentatforsøg og surprise-udgivne ep ’Ottopsy’ har dårligt nok lagt sig, før kultrapperen nu er tilbage med den Gotham-mørke autotune-banger ’Part Ways’. Sangen har før været lækket, men har nu fået en officiel udgivelse med forlydender om, at den også figurerer på Keefs næste projekt ved navn ’Mansion Musick’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. Ashe ‘Real Love’

Der er noget snigende summer of love-agtigt over Ashes ’Real Love’: Et småpsykedelisk, 60’er-skelende kærlighedsdigt, der flyder på en lilla sky af akustisk guitar og baggrundsharmonika. ’Real Love’ er fra Ashes nyligt udgivne ep ’The Rabbit Hole’.

Læs også: Hør ugens fems vigtigste nye album – bl.a. Drake og Gorillaz

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af