Roskilde Festival: Her er ni koncerter, du skal se lørdag

Vi guider dagligt til de bedste koncertoplevelser på Roskilde Festival – lørdag med blandt andet Dua Lipa og Vince Staples.
Roskilde Festival: Her er ni koncerter, du skal se lørdag
Anderson .Paak. (Foto: Alexandre Schneider/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Stjerneskuddet: Kali Uchis

Den colombiansk-amerikanske popsanger Kali Uchis har alt, der skal til for at blive en gigantisk stjerne – hun har et imponerende debutalbum, hun mestrer adskillige stilarter, hendes stemme er øjeblikkeligt genkendelig, hun har stærke kontakter og hun oser af selvtillid. Det eneste, der lige mangler før hun klatrer op af hitlisterne, er at flere folk opdager hende – så tag ned til Apollo-scenen om eftermiddagen og stift bekendskab med en af de mest lovende popmusikere for tiden.

Apollo, kl. 15.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Vanvidsrap: Danny Brown

Danny Browns seneste album, ‘Atrocity Exhibition’ fra 2016, er et ustyrligt dyk ned i rapperens psyke. Grundstenene i albummet er narkotiske psykoser, mareridt, feberdrømme og makabre traumeindblik. Alene i albumudgaven kommer Brown helt op i fjæset på lytteren, så man kunne godt forestille sig, at det bliver endnu mere nærværende i livesammenhæng. Med det sagt, betyder det dog næppe, at hans koncert bliver en gloomy depressionsterapisession – han er aldrig bleg for at holde en fest, men det skal nok blive på hans helt egne vanvittige, maniske præmisser.

Avalon, kl. 17.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ro i sjælen: Peter Sommer

Det er et sjovt år for Peter Sommer. På Badesøen skal han spille sine mindste koncerter nogensinde, og på Roskilde den største, når han efter en del Roskilde-koncerter skal optræde på Orange Scene for første gang. Programmet er indrettet så smart, at du kan få en one-two-punch af afslappende dansk rockpoesi ved først at se C.V. Jørgensen, dernæst Peter Sommer. Peter Sommer kan du endda opleve, mens du sidder i græsset og nyder det (forhåbentligt) gode vejr. Det lyder som en skøn tidlig aftenkoncert i solen.

Orange Scene, kl. 18.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den store popfest: Dua Lipa

For ét år siden var Dua Lipa et lovende stjerneskud. I år er hun en regulær prisvindende popsensation, der ikke er fattig på iørefaldende hits. ‘One Kiss’, ‘IDGAF’ og ‘New Rules’ såvel som mere oversete tracks som ‘Blow Your Mind (Mwah)’, ‘Hotter than Hell’ og ‘Be the One’ lægger op til godt med fællessang foran Orange Scene – ja, selv hvis du aldrig har hørt dem før, vil du nærmest kunne synge med så snart de starter, så inficerende er hendes attituderige popbaskere.

Orange Scene, kl. 20.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den store popfest #2: Sigrid

Sigrid er blevet inviteret tilbage til Roskilde Festival for andet år i træk, og det forstår man godt. Hun gjorde det fremragende på Apollo sidste år, og hendes stjerne i poplandskabet er kun blevet større siden da – så nu er turen altså kommet til Avalon. Roskilde har desuden planlagt det så aldeles overskudsagtigt, at man kan gå direkte fra Dua Lipa til Sigrid til den helt store lørdagspopfest.

Avalon, kl. 21.30


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hiphopfest: Vince Staples

Hans beats er støjende og lettere eksperimenterende, hans stemme er skinger, hans personlighed er noget for sig, men intet af dette må endelig distrahere dig fra det helt centrale: Vince Staples kan rappe. Det gjorde han rigtig godt på Roskildes lille Pavillion-scene i 2016, og nu hvor han er større, er han klar til at skabe en endnu større fest end sidst, denne gang med et Apollo-publikum under åben himmel.

Apollo, kl. 21.30


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giraffen: Gorillaz

Gorillaz’ tegnefilmsunivers ramte mange børn og unge tilbage i 00’erne, og nu hvor disse er blevet voksne, kan de føle på universet på helt ny vis, hvor de har forståelse for alle de stilarter, der har påvirket gruppens rige lydunivers – stilarter, der alle kan opleves rundt omkring på festivalen hele ugen. Hvis du stadig ikke helt ved, om du skal se giraffen, så overvej, at de trods alt har indspillet numre med både Kali Uchis, Danny Brown og Vince Staples, der jo også alle spiller samme dag. Det kunne lidt lugte af, at vi får gæsteoptrædener, hvilket jo altid kan trække lidt.

Orange Scene, kl. 23.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den sikre fest: MHD

Hvis du kan lide de lækre afrobeats-produktioner, der har prydet mangt et hit fra danske kunstnere som Kesi, Gilli og Molo, så forestil dig, at tempoet bliver skruet gevaldigt op, trommerne bliver mere trappede, og der bliver rappet virkelig højlydt på fransk. Så får vi noget i nærheden af MHD’s enormt festlige afro-trap. Han stod for en intet mindre end fantastisk koncert, da han spillede i Store Vega sidste år, og med en natplacering på Apollo er hans festligheder perfekte til at afslutte årets festival.

Apollo, kl. 00.00


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lukkebraget: Anderson .Paak & the Free Nationals

Men hvis der stadig er ild i dig helt til det sidste, så skal du absolut slutte dagen af med charmetrolden Anderson .Paaks soulede hiphopløjer. Da han for to år siden spillede en tidlig eftermiddagskoncert på Apollo var det en god kandidat til årets bedste Roskilde-koncert – hvis han bringer bare halvt så meget charme, når han vender tilbage, kan man umuligt afslutte sin Roskilde Festival med andet end et kæmpestort smil på læberne.

Arena, kl. 01.30

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af