10 danske album vi glæder os vildt meget til i anden halvdel af 2018

Så er vi lidt over halvvejs i 2018, og selv om året allerede har givet os så meget, er der masser af se frem til i de kommende fem måneder. Her er 10 danske album, vi ikke kan vente med at høre – de burde alle være på trapperne.
10 danske album vi glæder os vildt meget til i anden halvdel af 2018
Mø. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Kwamie Livs debutalbum

Det har ladet vente på sig – flere år faktisk – men nu lader det til, at Kwamie Livs debutalbum endelig er indenfor rækkevidde. Ja, albummet er godt nok blevet udskudt fra juni til engang i efteråret, men det har fået en officiel titel og er endda blevet skudt i gang af hele to singler.

‘Lovers That Come and Go’ hedder albummet, og Kwamie har både vist sin sensuelle side på ‘Sweet Like Brandy’ samt udøvet mere konventionel popkunst på ‘Follow My Heart’.


Jamaika.

2. Jamaikas debutalbum

Dansk hiphops tabte søn er vendt hjem! Endelig. For efter at rapperen og sangeren fra Vejle udgav det mindre mesterværk ’Sxb på fri fod’ nytårsdag 2015, har han været inde og ude af fængsel. Faktisk mest inde, nok.

Nu er han dog (for alvor) på fri fod og har netop smidt den stærke single ’Abu Debe’, hvor vi igen kan høre Jamaikas signaturlyd: Subtile, afdæmpede beats, der ikke forstyrrer hans krystalklare vokal, der skaber de her uforlignelige ghetto-klagesange. Ved samme lejlighed annoncerede han sit ‘rigtige’ debutalbum. Vi er spændt.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Mø ’Forever Neverland’ (19. okt)

Vi har ventet og ventet, og det er altså snart fire og et halvt år siden, at udgav sit debutalbum ‘No Mythologies to Follow’. Ventetiden har været forsødet af ep’en ‘When I Was Young’, men til oktober får vi endelig Karen Marie Ørsteds andet album, der i midten af juli blev skudt i gang med den sorgmodige sommersingle ‘Sun In Our Eyes’ lavet i samarbejde med Diplo, selvfølgelig.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Coco O.’s solodebut

Det her betyde, at der kommer en ny udgivelse, tænkte vi, da Coco O. annoncerede to koncerter i november i henholdsvis Musikhuset i Aarhus og DR Koncerthuset i København. For den tidligere Quadron-sanger skal jo have noget (helst nyt) at spille til de koncerter, og siden har hun da også udgivet dobbeltsinglen ’Dolceaqua’, der består af de stærke sange ’Bled For You’ og ’A Minor Detail’. Førstnævnte kårede vi til en af årets indtil videre bedste sange.

Derudover har Coco også lovet, at »der kommer til at ske en masse spændende i 2018, som publikum roligt kan glæde sig til«. Så vi gentager vores spådom: Der være et album på vej!


Her skulle der være tredjeparts-indhold, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Lowlys andet album

Lowly lavede – ifølge os her på Soundvenue – det trejdebedste danske album i hele 2017, og det danske dreampop-femkløver arbejder heldigvis hurtigt, for de virker til at være på trapperne med efterfølgeren til sidste års ‘Heba’.

Ifølge et Facebook-opslag er gruppen ved at lægge sidste hånd på indspilningen af albummet, og de udgav tilbage i april den stærke og atmosfæriske førstesingle ‘Wood’.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. Pede B ‘Over askeskyen 3’ (7. september)

Pede B er efterhånden blevet en institution i dansk hiphop. For mens lyden i landet er gået mere mod gaderap, trap eller den såkaldte afrobeats-lyd, har den tidligere Fight Night-champ holdt fanen højt for lyrisk ambitiøs danskrap. Han turnerer flittigt foran et oftest stort publikum og udgiver regelmæssigt album.

Den 7. september venter det næste, nemlig ’Over askeskyen 3’, og denne gang er det endnu mere spændende end normalt. Hele molevitten er nemlig produceret af den ikoniske oldschool-producer DJ Noize, mens gæstelisten (ifølge tracklisten som Pede B har postet på Facebook) tæller store kommercielle kanoner som Hans Philip fra Ukendt Kunstner og TopGunn samt oldschool-følgesvende som Mund De Carlo og J-Spliff.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Liss’ debutalbum

Følger man med på Liss’ Instagram er det tydeligt, at gruppen længe har arbejdet på, hvad der med al sandsynlighed er deres debutalbum. De seneste måneder er studiebillederne dog blevet udskiftet med billeder fra livekoncerter, og det kunne måske tyde på, at arbejdet med selve musikken er færdigt.

De skrev »aaaalmost……« til et billede tibage i april, og til deres koncert på Heartland Festival i juni var der flere nye sange på setlisten. Vi satser på, at udgivelsen rammer inden kalenderen siger 2019.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Per Vers ’Knust kunst’ (7. september)

Hvis der er én ting, der kendetegner de seneste års Per Vers, er det viljen til at tage hiphoppens udgangspunkt og lade det møde andre (ofte ’finere’) kulturelle strømninger. Hiphoppen er blevet en slags metode til at udforske de forskelligste ting for den garvede rapper.

Hans nye album ’Knust kunst’ fortsætter den stil: Det er ikke blot et album (som ifølge Mr. Vers er på 55 minutter over 20 tracks), det er et helt gesamtkunstwerk. Det ledsages nemlig af en bog og et kunstprojekt, der alt sammen er en del af coveret. Den engelske hiphopillustrator Dan Lish er involveret, og det samme er den estiske kunstner Milli Malikaz.

Det hele er ude 7. september, og hovedkonceptet er, at Vers sampler store sange fra den danske musikhistorie: Som på singlen ‘Ha’ det så ungt’, hvor han bruger Annisettes ‘Livet er ungt’ fra 1966.


Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Jadas debut-ep/album

Jada er den popstjerne, vi fortjener at få i 2018. Hun er selvsikker, skaber sin musik selv fra bunden og lader til at give ret få fucks for, hvordan en popstjerne skal være ifølge konventionerne. Og så har hun en af de der fantastiske stemmer, der kun kommer meget sjældent.

Vores anmelder, der så hendes koncert på Roskilde Festival, kaldte hendes vokal for »hands down den største, mest lovende på den danske popscene lige nu« og sammenlignede hende med Robyn. Til oktober tager Jada på turné, og mon ikke der kommer en udgivelse før da, der forhåbentlig fortsætter den stærke stime fra singlerne ’Keep Cool’ og ’Sure’?


Chinah.

10. Chinahs næste ep/album

Chinah har holdt en lille pause for at kigge indad og finde ind til projektets stil og udtryk fremadrettet. Det resulterede i juni i den stærke ‘comeback’-single ‘Yeah Right’, der gik i en mere mørkpudret elektronisk retning. En spændende udvikling, og med en miniturné annonceret i november virker det relativt sandsynligt, at koncerterne kommer til at kollidere med udgivelsen af enten gruppens debutalbum eller tredje ep.

Læs også: Her er 10 koncerter, du skal opleve i august

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af