Spoiler Alert: Det kan du forvente til Bon Iver i Royal Arena (og på NorthSide)

På søndag åbner Royal Arena dørene for den hidtil største danske indendørskoncert med Bon Iver – vi har undersøgt, hvad man kan forvente, hvilket i princippet også gælder til gruppens nyligt annoncerede NorthSide-besøg i 2019. Vi advarer mod spoilers.
Spoiler Alert: Det kan du forvente til Bon Iver i Royal Arena (og på NorthSide)
Justin Vernon på Coachella. (Foto: Karl Walter/Getty Images)

For godt et år siden gav Bon Iver en intet mindre end mesterlig koncert, da de tog vejen forbi første udgave af den københavnske festival Haven. Her gav Justin Vernon og kumpanerne en storslået, artistisk fuldendt opførsel af deres seneste album ’22, a Million’ i sin helhed, efterfulgt af fremragende nyfortolkninger af et lille udpluk fra bandets bagkatalog.

Nu er Bon Iver dog ikke længere på en specifik ’22, a Million’-turné, så måske vi får en helt anden oplevelse, når de på søndag tager deres introverte melankoli med til Royal Arena? Vil bagkataloget fortsat blive nyfortolket, eller vil vi få ‘For Emma, Forever Ago’- og ‘Bon Iver, Bon Iver’-tracks, som vi kender dem fra de oprindelige udgivelser?

Vi har kigget på Justin Vernon og co.’s hidtidige 2018-koncerter for at finde ud af, hvad vi kan forvente i Royal Arena. Og ja, så gælder denne artikel jo i princippet også for Bon Ivers netop annoncerede NorthSide-besøg i sommeren 2019, men meget kan nå at ske inden da.

Sceneshowet

Til årets arenakoncerter har Bon Iver ikke sparet på scenografi eller lys. Små flager hænger som blade ned fra scenen, og der bliver projiceret både farver og billeder på dem. Scenen skifter derfor fuldkommen kulør fra sang til sang.

Det lader til at være et smukt syn, og det kan være, at det er en god idé ikke at gå efter en af de allerforreste pladser, for hvis man skal kunne nyde hele spektaklet, kræver det vist lidt afstand. På den anden side kan det sikkert også blive en stor oplevelse at stå midt i det hele, omgivet af lys og farver.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Dertil er der også tale om et stort band, der tæller mere end blot de fem officielle Bon Iver-medlemmer. Det er svært at se alle medlemmerne på de grynede arenaoptagelser, men Bon Iver har taget et mindre blæserensemble med til koncerterne. Scenen er stillet op, så det nok bør være ganske let at få overblik over alle musikerne, hvis man er der selv.

Setlisten

Albummet har nu over to år på bagen, men ’22, a Million’ er stadig i fokus på de nuværende Bon Iver-koncerter. Forvent at mindst halvdelen af koncerten vil fokusere på numrene fra ’22, a Million’, og dermed at stort set hele albummet bliver spillet. Det lader dog til, at de ikke længere spiller albummet fra ende til anden, som de gjorde på Haven i 2017.

Gruppen spiller typisk omtrent fem ‘Bon Iver, Bon Iver’-sange per koncert – med så godt som garanti for, at de i hvert fald vender ‘Minnesota, WI’, ‘Holocene’ og ‘Perth’. De er mere nærige med sangene fra ‘For Emma, Forever Ago’.

De skal nok spille et par få numre fra debutalbummet, men der er ingen af sangene, der hidtil har været fast inventar på turneen. ‘Creature Fear’ og ‘Skinny Love’ er dog dem, der oftest er blevet hevet frem. Fra ‘Blood Bank’-ep’en er det kun titelnummeret, der har været et fast indslag, men ‘Woods’ er også blevet spillet relativt ofte, og ganske sjældent har de også spillet ‘Babys’ og ‘Beach Baby’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De gamle numre bliver typisk ændret meget i lyden. Trommerne bliver tit mere fremtrædende, og det instrumentale billede bliver ofte udvidet, så både synthesizerne og blæserne får noget at lave. ‘Creature Fear’ har det endda med at få et dissonerende støjcrescendo, når de spiller den. Gør dig derfor klar til at høre dine favoritter fra bagkataloget i udgaver, du aldrig har hørt før.

Selv om man kan hive fat i visse tendenser omkring deres setlister, er det dog meget svært at finde et mønster. De laver meget om på rækkefølgen og dele af sangudvalget fra gang til gang. Så uanset hvor du ser dem, har du nok en helt unik Bon Iver-oplevelse i vente.

Setliste fra Santa Barbara Bowl i Californien den 8. august:
’22 (OVER S∞∞N)’
’10 d E A T h b R E a s T’
‘715 – CRΣΣKS’
‘666 ʇ’
’21 M♢♢N WATER’
‘8 (circle)’
’29 #Strafford APTS’
‘Perth’
‘Minnesota, WI’
‘____45_____’
‘Babys’
‘Blood Bank’
’33 “GOD”‘
‘Holocene’
‘The Wolves (Act I and II)’

Ekstranumre:
‘Heavenly Father’
‘re: Stacks’

Læs også: Vi kårer: Justin Vernons fem bedste sange uden for Bon Iver-regi

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af