Lukas Graham har lavet et cover af XXXTentacions ‘Sad!’ – til Spotify Singles-konceptet

Lukas Graham har lavet et cover af XXXTentacions ‘Sad!’ – til Spotify Singles-konceptet
Lukas Graham.

Lukas Graham har netop udgivet to sange i Spotify Singles-serien. Den ene er et remix af gruppens egen ‘Love Someone’ med svenske Sabina Ddumba som gæst, men det er især den anden sang, der overrasker. Det er nemlig et cover af ‘Sad!’ af den afdøde rapper XXXTentacion.

Det er et ekstremt uventet og kontroversielt sangvalg. For selv om ‘Sad!’ var et af sidste års største hits, og XXXTentacion var en af Spotifys mest afspillede kunstnere globalt, havde rapperen et meget problematisk forhold til offentligheden på grund af en sag om grov vold mod sin ekskæreste.

Selv efter rapperen blev skudt i juni har mange ment, at han burde boykottes. Spotify tog endda det drastiske skridt at fjerne ham fra samtlige playlister – indtil en række protester førte til, at han blev tilføjet igen. Senest har den svenske streaminggigant tilføjet en funktion, hvor man kan blokere kunstnere, så man aldrig konfronteres med ‘problematiske’ artister.

Derfor giver det historien et ekstra lag, at Graham nu udgiver ‘Sad!’-coveret hos netop Spotify.

Den eneste anden artist, streamingtjenesten dengang fjernede, var i øvrigt R. Kelly, som netop nu er meget omdiskuteret, efter en dokumentarserie har udpenslet hele hans historik med seksuelle forbrydelser.

Især i USA – hvor Lukas Graham jo også har haft stor succes – bliver det af mange set som utilgiveligt at affiliere sig med en artist som XXXTentacion. Selv et cover kan skabe en masse ballade, hvilket Alicia Keys fandt ud af for bare et par uger siden, da hun postede sin egen version af en af rapperens sange på Twitter, hvorefter kritikken var så stor, at hun måtte fjerne den.

Har Lukas Graham bevidst valgt at lave et cover af en så kontroversiel artist? Eller er gruppen potentielt havnet i en situation, der kan have store konsekvenser for dem, hvis de amerikanske medier ser sig sure på dem? De næste dage vil vise det.

Læs også: Ukorrekte rappere vs. moralens vogtere: Bliver 2019 året, hvor Twitter-domstolen går til angreb på hiphoppen?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af