Kaytranada havde eminent kontakt til sit NorthSide-publikum

Kaytranada havde eminent kontakt til sit NorthSide-publikum
Kaytranada på NorthSide. (Foto: Lydlös)

Der er få ting, der er værre til en elektronisk koncert, end når man lidt mistænker kunstneren for at have trykket på en play-knap for derefter at stå og vippe lidt op og ned med hovedet. Sådanne mistanker var der dog formentlig ingen, der fik, da Kaytranada gav koncert på NorthSides lille røde scene.

For meget hurtigt viste Kaytranadas musikalske færden bag dj-pulten, at publikum havde en åbenlys, direkte indflydelse på, hvad den canadiske producer foretog sig. Mens et dansabelt neosoul-beat kørte derudaf, begyndte en skare fra publikum at råbe »heeeey! hooooe!« i bedste Naughty By Nature-stil. Det svarede Kaytranada igen på ved at cutte i beatet, hver gang et »hey!« eller »hoe!« begyndte. Det fjernede ikke blot enhver tvivl om, at Kaytranada gør tingene live – det fik også skabt en fremragende publikumsstemning, hvor folk følte, at de var med til at forme koncerten.

Senere, mens Kaytranada havde bevæget sig ud i endnu en instrumental bid, begyndte en gruppe fra publikum at synge omkvædet fra Chance the Rapper-sangen ‘All Night’, som Kaytranada har udgivet et remix af. Kaytranada svarede atter hurtigt igen, og før vi vidste af det, fyrede produceren selv ‘All Night’-remixet af fra scenen.

Det var dog ikke kun publikum, der guidede Kaytranada – han kunne også fornemt guide publikum, ofte udelukkende gennem musikalske virkemidler. På et tidspunkt fik han, uden at han selv klappede, publikum til at klappe med på en rytme, der alligevel var en kende mere kompleks end de sædvanlige 2- og 4-slag. Og da Anderson .Paak-samarbejdet ‘Glowed Up’ gik i gang, kan jeg love for, at Kaytranada havde boostet lyden, så det ville blive den mest rowdy moshpit, man kunne tænke sig. Noget, han endda præsterede igen med den ellers ret aparte jazzede ‘Lite Spots’.

Desværre var hans visuelle udtryk ikke nær så sprælsk som det musikalske. På skærmene kørte en række klip på repeat, ofte uden nogen mærkbar forankring i beatet. Ud over, at mange klip blev loopet, mindede mange klip også af hinanden – en stor del af dem var enten cel-shadede animationer af menneskesilhuetter eller en roterende skive. Dertil en del reminders om, at vi nu engang var i færd med at opleve Kaytranada live – og at han altså spillede neosoul.

Det endte med, at skærmene distraherede mere end de bidrog til oplevelsen, der ellers var præget af god stemning og kontakt mellem musiker og publikum.


Kort sagt:
Trods nogle lidt unødvendige visuals bar Kaytranadas NorthSide-koncert præg af, at han forstod sit publikum overraskende godt. Stemningen var god, og der blev både moshet, danset og klappet på livet løs.

Læs anmeldelse: Tove Lo på NorthSide

Kaytranada. Koncert. NorthSide, Red Stage.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af