Roskilde Festival: Her er vores fem favoritter i ugens bandpakke

Roskilde Festival har i dag afsløret 12 friske navne til 2020-plakaten. Her er de bookinger i dagens musikpakke, vi har størst optur over.
Roskilde Festival: Her er vores fem favoritter i ugens bandpakke
Pusha-T. (Foto: Brian Ach/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Thom Yorke Tomorrow’s Modern Boxes

Thom Yorke er ikke blot den ikoniske forsanger i Radiohead, et af verdens bedste bands – han er også en fremragende solokunstner, hvis diskografi er ufatteligt konsekvent. Solo plejer han at omfavne sin forkærlighed for elektronisk musik (også på dette års fremragende ‘Anima’), og i det seneste års tid har vi også set en fascination af klassisk kompositionsmusik manifestere sig i hans output.

Han er en kunstner, der altid har helhedsoplevelsen med sig, og når han til sommer betræder Arena, har han to dygtige samarbejdspartnere med sig, der skal sikre, at koncerten bliver fuldkommen magisk. På bas, keyboards og guitar får Yorke besøg af Nigel Godrich, der har produceret størstedelen af hans musik, både i og uden for Radiohead, mens hans visuals bliver leveret af den hollandske kunstner Tarik Barri.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. Pusha-T

Pusha-T er en alvorlig kandidat til at være tidens allerbedste rapper. I over 20 år har han spyttet imponerende rim, og han er bedre end nogensinde i disse dage. ‘Daytona’ var et af sidste års stærkeste album, og kort efter udgivelsen fik vi det nok mest brutale diss-track i nyere tid i form af ‘The Story of Adidon’. De seneste par måneder er det tidligere Clipse-medlem begyndt at røre på sig igen, hvilket har resulteret i to sjælfulde singler, der ligesom ‘Daytona’ er produceret af Kanye West.

Kan han rappe live? Ja, det kan han! Hans seneste danmarksvisit var en blot 45 minutter lang koncert, men han spildte til gengæld ikke ét sekund. Pusha udviste exceptionel vokalteknik, perfekt timing og kirurgisk præcision i løbet af samtlige sange – og alle sange fra ‘Daytona’ endte med at føles som klassikere, da koncerten var ovre. Vi satser på, at han leverer samme niveau på Roskilde Festival, hvor Arena virker som en oplagt scene til veteranen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. Chai

Den japanske rockgruppe Chai laver hyperenergisk dansevenlig powerpop, men der er så meget run på, at de er endt med at bryde en del genrekonventioner på tværs af deres to seneste album, ‘Pink’ og ‘Punk’. Deres musik kan virke nuttet og storsmilende på overfladen, men der er altid noget kant, der lurer et sted i musikken.

De har selv erklæret, at de går efter at udfordre undertrykkende ideer om nuttethed gennem det koncept – at undergrave den passivitet, man ofte forbinder med nuttethed. Det er lige det, de gør, når de spiller live. De optræder i matchende pastelfarvede outfits, de smiler, de danser, men de gør altid det hele på deres egne præmisser i en imponerende blanding af sukkersød tyggegummipop og skramlet garagerock – og til tider et snert hiphop. Pavilion virker som en oplagt scene til den hypede gruppe.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. The Whitest Boy Alive

I 2014 gik Erlend Øyes indiefunk-band The Whitest Boy Alive i opløsning. I 2017 holdt de en enkelt reunion-koncert i Italien, hvor Øye lever til daglig. Og til sommer vender de endelig tilbage til Danmark – med den ellers delvist norske gruppes eneste skandinaviske show i 2020. Det er da om noget et scoop!

På album kan bandets underspillede funk virke næsten beroligende, men til koncerter plejer de at omfavne deres bouncy, dansevenlige side. En The Whitest Boy Alive-koncert var i de gode gamle dage altid en garanteret fest; de kunne få Store Vega udsolgt og Arena pakket. Forhåbentligt vil deres comeback kunne få en helt ny Roskilde-generations dansefødder i gang – mens de festivalgæster, der også var der for et årti siden, nok gladeligt stiller op til endnu en svingom.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Whitney

Whitney fik deres store gennembrud i Danmark i 2016, nogenlunde sideløbende med, at de blev annonceret til Roskilde Festival. Det viste sig, at der var hold i hypen, da de kort efter udgav et stærkt debutalbum og serverede en Roskilde-koncert, der levede op til alle de høje forventninger.

Nu er den amerikanske folkduo tilbage med endnu et fornemt, nostalgisk album, og ganske passende skal de tilbage til den festival, der var med til at gøre dem til et eftertragtet navn i Danmark. Hvis de holder niveauet fra 2016 kan man forvente en charmerende, cool koncert, hvor man føler sig omgivet af medmenneskelig varme. Dengang var de på Pavilion – er det mon på tide at opgradere til Avalon? Det er det vist.

Læs også: Roskilde Festival afslører 12 nye navne – Pusha-T, Thom Yorke m.fl.

Læs også: Derfor er Roskilde Festival-aktuelle Thom Yorke meget mere end bare ’ham fra Radiohead’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af