6ix9ine er blevet dømt i retten – rapperen skal i fængsel

6ix9ine er blevet dømt i retten – rapperen skal i fængsel
6ix9ine under en retssag i august 2018. (Foto: Bob Levey/Getty Images)

Efter at have tilbragt 2019 bag tremmer er der nu faldet dom i 6ix9ine-sagen. Rapperen med det borgerlige navn Daniel Hernandez er blevet idømt to års fængsel efterfulgt af fem års såkaldt ‘supervised release’, en form for prøveløsladelse. Det rapporterer blandt andre Rolling Stone samt Inner City Press, der har været tilstede og live-tweetet fra retssalen.

6ix9ine er yderligere blevet idømt 300 timers samfundstjeneste samt en bøde på 35.000 dollars. Ifølge Pitchfork tæller rapperens 13 måneder i fængsel som en del af straffen, og 6ix9ine mangler altså at afsone 11 måneder, hvilket betyder, at han er på fri fod i slutningen af 2020.

Af negative faktorer lagde dommeren vægt på, at 6ix9ine havde brugt sine banderelationer til sin egen fordel og til at fremme sin karriere. Forholdet mellem rapperen og banden Nine Trey Gangster Bloods var ifølge dommeren symbiotisk.

Af positive faktorer lagde dommeren naturligvis vægt på, at 6ix9ine har samarbejdet med myndighederne i sager mod medlemmer af Nine Trey Gangster Bloods. Rapperen mødtes med myndighederne 26 gange for blandt andet af afkode beskeder på sociale medier.

For et års tid siden så det ellers ud til, at 6ix9ine skulle sidde i fængsel de næste mange årtier. Han var blevet anholdt af FBI, sigtet for blandt andet gangstervirksomhed og våbenbesiddelse, og han erklærede sig efterfølgende skyldig i ni anklager.

Den nedsatte dom skyldes altså, at Hernandez samarbejdede med myndighederne og vidnede mod banden, han havde været medlem af. Derfor anbefalede anklageren en mildere straf til rapperen. 6ix9ine selv har for nylig også skrevet et brev til dommeren og bedt om en mild dom.

I løbet af rapperens vidnesbyrd i Nine Trey Gangster Bloods-sagen kom det frem, at hans forhold til banden var kompliceret. 6ix9ine var blevet medlem for at styrke sit gangsterimage, men var efterfølgende blevet både tæsket, udnyttet finansielt og kidnappet af bandemedlemmer.

Til sidst kom det til et brud, der så ud til at ville ende i flere voldsepisoder – hvorefter myndighederne trådte ind og anholdte 6ix9ine samt en række bandemedlemmer. Herefter samarbejdede han altså med myndighederne, hvilket har ført til en række domme, blandt andet mod manden, der skulle have kidnappet 6ix9ine.

Hele historien om 6ix9ine vil snart blive foldet ud i både en dokumentar samt en podcast-serie hos Spotify.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af