Kim Kardashian prøvede at vriste skovlen ud af Kanyes hænder, mens han gravede sin egen grav dybere

Gennem deres forhold blev Kim Kardashian og Kanye West større, end de nogensinde kunne være blevet alene. Nu er det ikoniske ægteskab slut.
Kim Kardashian prøvede at vriste skovlen ud af Kanyes hænder, mens han gravede sin egen grav dybere
Kim Kardashian og Kanye West i 2012. (Foto: Harry How/Getty Images)

KOMMENTAR. Det er en af vor tids mest ikoniske power couples, og en af de seneste års mest succesfulde alliancer, der går i opløsning, nu hvor Kanye West og Kim Kardashian skal skilles.

Da de begyndte at date for ti år siden, var Kim Kardashian stadig i manges øjne blot endnu en realitystjerne, som mange nok især kendte, fordi der vist havde været noget med et leaket sextape. Kanye var derimod en rapper, der havde et umiskendeligt talent, men en lige så umiskendelig evne til at sige de forkerte ting på det forkerte tidspunkt.

De var begge allerede stjerner. Men gennem deres forhold og ægteskab blev de begge langt mere, end de var på egen hånd.

Kim Kardashian er nu et stilikon, der har et forretningsimperium. Kanye er sin tids største hiphopkunstner, men har også det ekstremt succesfulde modebrand Yeezy. Begge ægtefolkene West vurderes til at være i omegnen af en milliard dollar værd.

Som duoen Kimye har de to ultrakendte mennesker givet hinanden en hestesko op af berømmelsens rangstige et trin ad gangen, indtil de kom helt til tops. Og den ene havde ikke kunnet gøre det uden den anden.

Fra realitystjerne til modeikon

Det var for eksempel Kanye West, der for alvor førte Kim ind i den modeverden, der siden er blevet hendes hjemmebane. Rapperen introducerede hustruen til rækkevis af designere og fotografer og gav samtidig konkrete fashion-påbud – som da han forbød oversize-solbriller, da han mente, at Matrix-smalle briller var bedre.  

»Da vores forhold stadig var ret nyt, spurgte han, om han måtte give mig en stil-makeover«, har Kim Kardashian fortalt i et Vogue-interview fra 2019, hvor hun også kalder Kanye for sin go-to stylist.

»Han gav mig en sort Givenchy-læderkjole og Tom Ford-slangeskindssko på. Et hold stilister kom til mit hus, og da vi kom hjem, var der sko i en bunke, der næsten nåede loftet, som de havde taget ud af min garderobe. Jeg havde kun to par tilbage. Jeg begyndte næsten at græde«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den slags total-makeover er måske lige over grænsen til at være kontrollerende. Men det er måske sigende, at Kim Kardashian efterfølgende for alvor prægede moden med en mere enkel, monokron og sexet stil.

Siden er Kim – og hele familien omkring hende – blevet stilskabende med looks, der blandt andet tæller oversize-blazere samt kropsnære leggings og bodystockings. Hele den Kardashian-æstetik er blevet et globalt fænomen, og det er altså svært at forstille sig ske uden Kanye.

Lige så gavnlig som husbondens øje for mode har været for Kim, lige så fantastisk har hustruen og hendes magtfulde familie til gengæld også været for ægtemanden.

Den perfekte marketingsmaskine

Kim og co. har således været de perfekte marketingsøjler for Kanye Wests Yeezy-brand. Han har eksempelvis givet eksklusive smagsprøver ved at give hustruen og de andre familiemedlemmer endnu uudgivet tøj på, hvilket har højnet opmærksomheden massivt.

Den slags marketing har været genial for rapperens modemærke, om det så var gennem previews af nye produkter på Kims Snapchat og Instagram samt i Los Angeles’ gader, eller via større events, som da Kanye skulle vise en kollektion frem i Madison Square Garden i 2016.

Her troppede hele Kardashian/Jenner-klanen op i deres stiveste puds – hvilket gjorde hele showet til en endnu større magtdemonstration, der selvfølgelig også fik masser af plads i realityshowet ’Keeping Up With The Kardashians’.

Khloe Kardashian, Lamar Odom, Kris Jenner, Kendall Jenner, Kourtney Kardashian, Kanye West, Kim Kardashian, Caitlin Jenner og Kylie Jenner i 2016. (Foto: Jamie McCarthy/Getty Images for Yeezy Season 3)

Men Kim har også hjulpet den tit en smule medieklodsede Kanye med at spille celebrityspillet. For hvor rapperen er typen, der bruser frem på de forkerte tidspunkter og altid skaber en scene, er hustruen frem for alt én ting: I kontrol.

Det har for eksempel gavnet Kanye West i dennes konflikt med Taylor Swift. Rapperen blev nemlig kritiseret af popstjernen for at have rappet »I feel like me end Taylor might still have sex / Why? I made that bitch famous« på sangen ‘Famous’ fra 2016.

Men så droppede Kim noget af en bombe: Hun havde nemlig optaget en telefonsamtale, hvor Swift tilsyneladende godkendte sangteksten. Senere kom det så frem, at Taylor Swift måske ikke havde hørt hele sangen, men da var skaden sket, og Kim havde forsvaret Kanye ved på mesterlig vis at spille kendisspillet.

På den måde havde de altid hinandens ryg. De var et perfekt match, og deres succes talte sit eget sprog.

Kim Kardashian var en overgang den mest fulgte person på Instagram; Kanye er sin generations måske vigtigste hiphopkunstner. Kims imperium har aldrig været større; Kanye er gået fra at brokke sig over sin gæld på Twitter til at klage over, at Forbes skriver han ‘kun’ er én milliard dollar værd – ikke 3,3, som han selv mener.

Set på de parametre har deres ægteskab været en af vor tids store succeshistorier. I hvert fald indtil det begyndte at gå galt.

Slutningen af en æra

I de seneste år har det nemlig ikke føltes som om, ægteparret West gensidigt løftede hinanden op længere, men mere som om, Kim Kardashian desperat prøvede at vriste skovlen ud af hænderne på ægtemanden, alt imens denne insisterede på at grave sin egen grav dybere.

Kanye skabte en stor skandale, da han kaldte slaveri for »et valg« i katastrofeåret 2018, hvor han også havde en intens bromance med Donald Trump. Derudover fokuserede rapperen i højere og højere grad på kristendommen, hvilket resulterede i, at han for eksempel forsøgte at forbyde Kim at gå i alt for udfordrende tøj.

De ting kunne ægteskabet stadig klare, selv om rapperen har fortalt om ægteskabskrise som følge af hans optrin på sangen ’Wouldn’t Leave’ fra 2018-albummet ’Ye’: »My wife calling, screaming, say we about to lose it all«, lød det på sangen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Derefter blev det dog endnu værre. I 2020 startede Kanye West en præsidentkampagne med et parti, der blandt andet var imod vacciner og abort. I den forbindelse holdt han et bizart vælgermøde, hvor han brød grædende sammen og fortalte, at han oprindeligt ville have lavet en abort i forbindelse med sit første barn med Kim.

Der var også tweets, hvor han kaldte Kims mor, Kris Jenner, for en »white supremacist« – antageligvis fordi hun ville have ham til at få hjælp. Andre tweets antydede en affære mellem Kim og rapperen Meek Mill, og så anklagedes hustruen også for at ville »spærre ham inde«.

Gennem alle de episoder forholdt Kim Kardashian sig mestendels tavst. En enkelt gang har hun delt et opslag på Instagram, hvor hun bad om hensyn og antydede, at Kanye West var psykisk ustabil.

Men nu har ægteskabet åbenbart nået bristepunktet. Kim Kardashian har bedt om at blive skilt fra Kanye West. En æra er slut.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

De har haft deres ikoniske øjeblikke: Den fantastiske ‘Bound 2’-musikvideo med den der scene på motorcyklen. Deres fælles Vogue-cover i 2014, som var første gang et par af blandet race prydede forsiden. Brylluppet i 2016, der blev dokumenteret af et Instagrampost, der på daværende tidspunkt var det mest likede i det sociale medies historie.

Men det, Kimye nok for alvor vil blive husket for, er, hvordan de ikke bare var et ikonisk ægtepar, men hinandens perfekte modpart i forhold til forretning og celebritylivet. Deres alliance løftede både Kim og Kanye højere op, end de havde kunnet komme på egen hånd. Det var beundringsværdigt, mens det varede.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af