Barack Obama fortæller om hiphop-sangen, der hjalp ham gennem hans første præsidentkampagne

Barack Obama fortæller om hiphop-sangen, der hjalp ham gennem hans første præsidentkampagne
Barack Obama. (Foto: Chip Somodevilla/Getty Images)

Barack Obama er en ihærdig musikelsker, hvilket han blandt andet beviser i sin nye podcast ‘Renegades: Born in the U.S.A’ med Bruce Springsteen.

I forbindelse med promoveringen af podcasten spurgte mediet Complex den tidligere præsident, om han havde en hiphop-sang, han kunne recitere udenad.

Og selvom Obama ikke kaster sig ud i at rappe, fortæller han historien om, hvordan Jay-Z’ ‘My 1st Song’ fra 2003 var en stor inspiration for ham, da han stillede op til præsidentvalget første gang i 2008.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

»Jeg har nævnt en række sange, der ofte dukkede op på min iPod, da jeg stillede op til præsidentvalget. En af dem var Jay-Z’ ‘My 1st Song’ – en sang, som jeg elsker, fordi den taler om kampen for at klare skærene. Og at man nogle gange er nødt til at gøre brug af falsk stolthed og mod og nedjustere sine egne usikkerheder. Da jeg stillede op som præsident, vidste jeg jo ikke på tidspunktet, om jeg ville klare det eller ej«.

Obama fortæller videre, at det særligt var en linje, der gav ham inspiration under valgkampen: »Der er en linje, som lyder: ‘Treat my first as my last and my last as my first and my thirst is the same as when I came’. Jeg blev ved med at lytte til sangen, da jeg var blevet præsident, og den linje var en påmindelse om, at selv når man klarer skærene, så skal man stadig have en smule af den sult efter at bevise sit værd, så man stadig yder sit bedste. Det er det som sikrer fremdrift«.

Sangen var at finde på Jay-Z’ ikoniske ‘The Black Album’, der også rummede hits som ’99 Problems’, ‘Dirt off Your Shoulder’ og ‘Change Clothes’.

Obama og Jay-Z har en lang historie sammen. Blandt andet var det i 2017 Obama, der holdt åbningstalen, da Shawn Carter blev den første rapper nogensinde til at blive del af Songwriters Hall of Fame.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af