En lynguide til Roskilde Festivals nye sommerkoncerter – hvilke dage skal du afsted?

Under titlen Summer Days præsenterer Roskilde Festival otte dage med individuelle musikprogrammer – og her er noget for enhver smag.
En lynguide til Roskilde Festivals nye sommerkoncerter – hvilke dage skal du afsted?
Roskilde Festival. (Foto: Andreas Holm/Soundvenue)

Lige siden årets Roskilde Festival blev endeligt aflyst, har et af de største spørgsmål været: Finder de på noget andet i stedet?

Svaret er ja, gudskelov, og i dag har Roskilde Festival løftet sløret for Summer Days; en serie af events, der over otte dage præsenterer musik, kunst og taler ude på selve festivalpladsen (!) i Roskilde.

Der er tale om individuelle dage med individuelle lineups og individuelt billetsalg, så det er altså ikke muligt at købe adgang til alle arrangementerne samlet via en partoutbillet.

Hvilket selvfølgelig leder hen til: Hvilke(n) dag(e) skal du have billet til?

Hvis du går med tvivl, så er her vores lynguide til arrangementer, der foregår 24.-27. juni og 1.-4. juli.

Kan du lide hiphop?

Så er du heldig. Der er nemlig hele tre ud af de i alt ni arrangementer, som mere eller mindre er helliget hiphop – og så endda med nogle af landets allerstørste artister som hovednavne.

25. juni topper Branco (der vel kan beskrives som Danmarks måske største hiphop- og popstjerne disse tider) plakaten, og han får selskab af særdeles livestærke FVN samt rapper/sanger Amina, der lige har udgivet sin debut-ep ‘Black Butterfly’ på netop Brancos pladeselskab.

2. juli står drengene fra Suspekt klar på Dyrskuepladsen, og det skal blive ret sjovt at se, hvordan de går fra Orange Scene til en scene med 1.000 gæster. På programmet er også raptalentet Sosa fra Ishøj, der er tilknyttet Patos Black Cheese Records, samt duoen Blikfang, der udgøres af Fraads-producer David Engelbrecht og Lød-sanger Søren Gade.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. juli er det blevet tid til Tessa, der har et specielt forhold til Roskilde Festival – det var jo her, hun tilbage i 2019 spillede sin allerførste officielle koncert. Siden da er det sket lidt af hvert. På lineuppet er også den storstreamende rapper Larry44 samt den eksperimenterende og politiske sanger/rapper Nadia Tehran fra Sverige.

Vil du have det bedste af dansk pop og rock?

Så er du også heldig, for Roskilde Festival har sammensat tre dage med nogle af landets bedste og mest lovende artister.

26. juni kan du opleve popavantgardisterne Ganger og det brusende rockband Joyce, der med ‘Tro’ og ‘Formskifter’ leverede henholdsvis det bedste og tredjebedste danske album i 2020 (ifølge os i hvert fald). Top op med Gretas gribende synthpop, og du har en fænomenal trio af koncerter

1. juli kommer Iceage og spiller sange fra ‘Seek Shelter’, der allerede nu har cementeret sin plads som et af dette års bedste danske album. Og så vender Selma Judith tilbage til Roskilde Festival efter sit besøg i 2019. Der er dog sket meget siden – det viste hun for nylig under en blændende koncert på Hotel Cecil. Dagsprogrammet rundes af med det grænsesøgende støjrockband Slim0.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. juli er talenternes dag. For selv om Jung på rekordtid er blevet et gigantisk navn på den danske musikscene, så er popbandet altså stadig ret nyt. På dagen spiller også to af de største talenter på den danske alternative rockscene: Emorockede Reveal Party og gothpoppede Brimheim, der begge udsendte fornemme debut-ep’er sidste år.

Vil du have r’n’b og elektronik, der både udfordrer og strør dig med hårene?

Så er du igen-igen heldig, for Roskilde Festival har samlet et særdeles stærkt hold 24. juni, hvor du blandt andet kan se frem til Erika de Casiers afdæmpede r’n’b-sange – blandt andet dem fra hendes nye og helt aldeles mesterlige album ‘Sensational’.

De to andre koncerter samme dag bliver dog mere udfordrende: Norske Smerz har netop vist, at deres kompromisløse debutalbum ‘Believer’ live bliver fremført i noget, der minder mere om performance end koncert, mens ML Buchs abstrakte elektroniske debutalbum ‘Skinned’ fra sidste år var fyldt med kompositoriske venstresving.

Vil du have tråd?

Ja, så er der sådan set ikke så meget at rafle om: Så skal du selvfølgelig have billet til aftenprogrammet 27. juni, hvor tre af de mest roste nyere navne på den danske metalscene er på plakaten: Orm, Xenoblight og Baest.

Vil du gerne have stemningen af en rolig og salig eftermiddag på Roskilde Festival?

Så skal du indløse billet til dagsprogrammet 27. juni. Bremer/McCoys instrumentaljazz er indbegrebet af musik til søndag formiddag (eller en rolig eftermiddag i Roskilde-græsset), mens Sulkas poetiske og underfundige leg med ord også passer relativt godt ind i dén stemning. Programmet rundes af med folkemusikgruppen Víík.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af