Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange

Det er kun første uge af januar, men musikåret 2022 er allerede i fuld gang med album fra The Minds of 99 og The Weeknd samt en uimodståelig single fra talenterne i Zar Paulo. Vi giver dig et overblik over ugens bedste nye sange her.
Top Tracks: Hør ugens 10 bedste nye sange
Zar Paulo på Hotel Cecil. (Foto: Flemming Bo Jensen/Soundvenue)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

1. Zar Paulo ‘Klap for fædrelandet’

Den satiriske, dansktop-inspirerede ‘Klap for fædrelandet’ var et af højdepunkterne, da new wave-gruppen Zar Paulo gav koncert på Hotel Cecil i oktober. Det er et decideret mirakel af en sang, der er stramt komponeret, morsom og har en identitet, der er helt sin egen.

Har vi allerede i den første uge af januar fået en kandidat til årets danske sang? Ja ja, det er (meget!) tidligt, men lige nu er vi altså blæst bagover.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

2. The Minds of 99 ‘Krop som en sten’

The Minds of 99 har netop surprise-udgivet deres fjerde album ‘Infinity Action’, og en af vores yndlingssange derfra er ‘Krop som en sten’, der befinder sig i krydsfeltet mellem postpunk og powerpop, alt imens en rastløs Niels Brandt ikke er til at stå for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

3. The Smile ‘You Will Never Work in Television Again’

Frembrusende garagerock var ikke det første, vi havde forventet fra Radiohead-makkerparet Thom Yorke og Jonny Greenwood i deres samarbejde med jazztrommeslageren Tom Skinner (Sons of Kemet, Melt Yourself Down). Men de er unægteligt gode til det, og The Smiles debutsingle er ingenlunde fattig på de excentriciteter, vi elsker alle tre musikere for.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

4. Let’s Eat Grandma ‘Happy New Year’

Findes der en bedre måde at træde ind i det nye år end med fyldig synthpop fra Let’s Eat Grandma? Nej, det gør der næppe. Tilføj den allerede nu til playlisten til din næste nytårsfest, mens du glæder dig til Let’s Eat Grandma-albummet ‘Two Ribbons’, der lander 8. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

5. Pinegrove ‘Respirate’

Senere denne måned – helt specifikt 28. januar – udkommer et nyt album betitlet ’11:11′ fra indierockerne i Pinegrove. I ventetiden kan vi nyde denne ømme ballade, der opfordrer lytteren til at tage sin tid til at ånde ud i denne stressende tid.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

6. The Weeknd ‘Less Than Zero’

Næsten lige s¨å snart den langvarige ‘After Hours’-æra var forbi, fik vi denne uge nyt fra The Weeknd i form af albummet ‘Dawn FM’. Størstedelen af albummet er blevet til i samarbejde med undergrundsproduceren Oneohtrix Point Never, men på ‘Less Than Zero’ har The Weeknd i stedet slået sig sammen med Oscar Holter og poplegenden Max Martin – teamet, der også var ved hans side på gigahittet ‘Blinding Lights’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

7. Widowspeak ‘Everything Is Simple’

Dreampopduoen Widowspeak er virkelig i deres es på denne førstesingle fra deres sjette album, ‘The Jacket’, der udkommer 11. marts. Hvad end det er Molly Hamiltons modløse gentagelse af linjen »Everything is simple ’til it’s not« eller den dejligt beskidte guitarsolo fra Robert Earl Thomas, så er sangen ikke til at modstå.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

8. Amber Mark ‘Most Men’

Vi glæder os helt vildt meget til r’n’b-ekvilibristen Amber Marks debutalbum ‘Three Dimensions Deep’, der udkommer 28. januar. En af sangene derfra har lige fået premiere med en dybfølt optræden på YouTube-kanalen Colors, hvor Mark endnu en gang får slået fast, at få behersker r’n’b-genren i samme grad som hende.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

9. Central Cee ‘Retail Therapy’

Hvis der er én UK-rapper, du skal holde øje med i 2022, så er det Central Cee. Året er blot lige startet, og det er allerede hans anden Top Tracks-optræden i år. Den hårdføre drill-banger ‘Retail Therapy’ vil være at finde på mixtapet ’23’, der forventes 25. februar.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

10. iB101 ‘Joy’

Vi slutter af med en popbasker, der er ufatteligt let at komme i godt humør af – danske iB101 har nemlig udgivet en ny dobbeltsingle, og især A-siden ‘Joy’ er en ørehænger af dimensioner, der oser af kærlighed.

Følg Soundvenue Top Tracks-playlisten på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af