De her koncerter skal du se på Roskilde Festival torsdag – er du til hiphop eller ej?

Arena er så pakket med hiphop, at man skulle tro, vi var på Rolling Loud. Men der er også meget andet på programmet. Vi guider dig gennem endnu en dag på Roskilde.
De her koncerter skal du se på Roskilde Festival torsdag – er du til hiphop eller ej?
070 Shake. (Foto: Joseph Okpako/WireImage)

Endnu en dag på Roskilde Festival, endnu en række svære beslutninger.

Men i dag bliver det måske slet ikke så svært endda. Langt hen ad vejen behøver du nemlig kun at besvare ét spørgsmål: Er du til hiphop eller ej?

Torsdagen på Roskilde står nemlig i den grad i rappens tegn. Busta Rhymes spiller som bekendt på Orange Scene kl. 17.00, og resten af dagen er Arena rent ud sagt pakket med spændende hiphop fra både USA og Storbritannien.

Det er vi selvfølgelig mange, der er glade for. Men vi ved også, at det ikke nødvendigvis er alle, der ligefrem brænder for at høre hiphop mere end 12 timer i streg (for ja, dagens første anbefaling går allerede på kl. 14.00).

Heldigvis er der også meget andet at se frem til, og i dagens guide tilbyder vi således også en række alternativer til dig, der IKKE er til hiphop.

Ligesom i går ser vi bort fra de store Orange-navne som Tove Lo, Lil Nas X og, ja, Busta Rhymes. Dem kender I jo godt i forvejen. Så lad os i stedet se nærmere på nogle af de navne, der står med lidt mindre skrift på plakaten.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I går begyndte herlighederne først klokken 17.00, men i dag spiller musikken lige fra morgenstunden – eller i hvert fald fra kl. 12.00, som i Dyrskuepladsens egen unikke tidszone må siges at være tidlig morgen.

Følger du vores guide, kan du imidlertid godt tillade sig at sove et par timer længere. Vi anbefaler nemlig, at du starter dagen med den amerikanske rapper Latto, som spiller dagens første koncert på Arena kl. 14.00.

Vi ved det: Det er virkelig tidligt på dagen for en rapper som Latto, der ellers primært har gjort sig bemærket for sine festlige poprap-hits. Men vi krydser fingre for, at ‘Big Energy’ og ‘Lottery’ tager sig lige så festlige ud i dagslys.

Alternativet til dig, der IKKE er til hiphop: Sov en time længere og start i stedet dagen med en af tidens mest kraftfulde musikalske historiefortællere, når singer/songwriteren Ethel Cain spiller på Avalon kl. 15.00.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Efter Latto kan du sådan set bare blive hængende ved Arena, for allerede kl. 16.00 indtages scenen af det J. Cole-signede hiphophåb JID, der for alvor fik sit gennembrud med sidste års ‘The Forever Story’.

Den 32-årige amerikaner ligner et godt bud på den næste store rapstjerne, og han har gjort sig bemærket for sine genrebøjende tendenser, sin skarpe historiefortælling og sit tilsyneladende uendelige arsenal af wacky flows.

… det lyder jo næsten som en beskrivelse af gårsdagens hovednavn, ikke? Og det ville da heller ikke være første gang, at der blev draget parallel mellem JID og Kendrick.

Alternativet til dig, der IKKE er til hiphop: Dansk-iranske Melodi Ghazal bringer sine nævenyttige protestsange til Gloria kl. 16.30 – og hvis vi er heldige, byder hendes optræden måske på en gæsteoptræden fra Fraads.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Klar på mere hiphop? Godt! Så kan du endnu engang bare blive hængende ved Arena. Teltscenens kavalkade af rapstjerner er nemlig først lige begyndt, og kl. 18.30 gælder det moshpit-mesteren Denzel Curry.

»Det lyder farligt«, tænker du måske. Men bare rolig: Noget siger os nemlig, at det ikke kommer til at gå helt lige så vildt for sig, som det plejer at gøre til Florida-rapperens koncerter. Der var i hvert fald ikke meget moshpit-soundtrack over sidste års introspektive ‘Melt My Eyez, See Your Future’.

Alternativet til dig, der IKKE er til hiphop: Du har to muligheder, og hvis du er hurtig på fødderne, kan du måske endda nå dem begge: Sudan Archives tager sidste års selvbiografiske r’n’b-mesterværk med til Avalon kl. 17.30, og en time senere spiller Indigo De Souza sin intime depressionsrock på Gaia.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Så går den ikke længere. Vi har set tre koncerter i træk på Arena, men nu er tiden kommet til at strække benene. Dagens næste koncert finder nemlig sted på Apollo, hvor evigt dystre 070 Shake lægger vejen forbi kl. 20.00.

Den amerikanske hiphop-sangerinde gæster i øvrigt to numre på Christine and the Queens’ nye album, og Chris spiller som bekendt på Orange i morgen. Tør man håbe på en gæsteoptræden? Pretty please?

Og så lige en håndsrækning til jer, der alligevel ikke orker at forlade Arena-teltet: Bliv bare hængende. Kl. 20.45 indtages scenen nemlig af japansk-britiske Rina Sawayama.

Sidste år var den legesyge popstjerne med på et afbud, men i år var hun førstevalget. Velfortjent!

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Herefter har du godt og vel halvanden times frikvarter. Gå en tur i baren, se et hovednavn på Orange, eller tag ned i campen og slap lidt af. Det har du næsten fortjent.

Desuden får du formentlig brug for at samle kræfterne, inden Arena kl. 23.45 huser endnu en rapstjerne i form af Central Cee, der gæster Danmark for bare anden gang i karrieren.

Til sidste års Vega-koncert var den britiske rapper fuldkommen overvældet af den kærlighed, danskerne viste ham. Mon ikke kærligheden er endnu større nu, hvor han og landsfællen Dave topper den danske Spotify-chart?

Alternativet til dig, der IKKE er til hiphop: Er du mere til snakke-syngende postpunk? Så gør dig selv en tjeneste og se Dry Cleaning kl. 23.45 på Gaia.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Alright, én koncert tilbage. Og sorry, hiphop-agnostikere: Denne gang får I intet alternativ.

Til gengæld får I mulighed for at opleve en af nyere tids mest excentriske kultrappere, når den originale sadboy aka svenske Yung Lean sætter et melankolsk sidste punktum for torsdagens hiphopfest.

Koncertstart er kl. 02.00, og det foregår (selvfølgelig) på Arena. Vel mødt.

Derefter handler det om at få noget søvn. Og så snakkes vi ved i morgen, hvor vi guider dig gennem endnu en dag i Roskilde-junglen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af