Ugens fem vigtigste album: Young Thug har siddet fængslet i over et år – nu har han udgivet et album med features fra Drake, Future og Travis Scott

Ugens vigtigste udgivelser tæller også et Roskilde Festival-aktuelt dansk r'n'b-talent og Kim Petras længe ventede debutalbum.
Ugens fem vigtigste album: Young Thug har siddet fængslet i over et år – nu har han udgivet et album med features fra Drake, Future og Travis Scott
Young Thug. (Foto: Paras Griffin/Getty Images)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Young Thug ‘Business Is Business’

I maj 2022 blev Young Thug anholdt sammen med store dele af hans YSL-crew. Ifølge myndighederne udgjorde YSL nemlig en bande med en lang række forbrydelser på samvittigheden snarere end et musikerkollektiv. Young Thug blev udpeget som lederen, og han er blandt andet tiltalt for at have orkestreret et mord. Rapperen fastholder sin uskyld.

Retssagen er i gang nu, men den alvorlige sag har ikke stoppet Young Thug fra at udgive et surprise-album i dag. Værket hedder ‘Business is Business’ og består af 15 sange – inklusive features fra Drake (to gange!), Future, Travis Scott (to gange!), Lil Uzi Vert og 21 Savage (også to gange!). KK

Lyt til albummet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Giift ‘Conditions’

Om bare to dage spiller danske Giift på Roskilde Festival, og i dag udgiver r’n’b-stortalentet sin anden ep, der følger i hælene på sidste års ‘Archives’. Ligesom debuten har Giift skrevet og produceret de fleste numre selv, men denne gang samarbejder hun også med skotske Rodaidh McDonald, der er kendt for sit arbejde med blandt andre Adele, The xx og Sampha. MH

Læs vores anmeldelse af ep’en HER.

Lyt til ep’en HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Kim Petras ‘Feed the Beast’

Tyskfødte Kim Petras cementerede for alvor sit navn på den internationale popscene med sidste års Sam Smith-samarbejde ‘Unholy’, der vakte opstandelse blandt såvel den sataniske kirke som de konservative politikere i USA. Hendes debutalbum har imidlertid ladet vente på sig og er blevet skrottet flere gange, men nu er ‘Feed the Beast’ langt om længe ude. MH

Lyt til albummet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Matongo ‘Sårede mennesker sårer mennesker’

Emmanuel Matongo er bedst kendt for at udgøre den ene halvdel af den nu opløste duo Føl Som, men siden bruddet har han brygget på en solokarriere. I dag udgiver Matongo sit første album i eget navn, som han i en pressemeddelelse kalder en »en retrospektiv fortælling om et parforhold, der langsomt slår sprækker og falder fra hinanden«. MH

Lyt til albummet HER.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Coi Leray ‘Coi’

Sidste år hoppede Coi Leray med på Jesey club-bølgen og scorede i samme omvæltning et kæmpehit med DJ Smalls 732-remixet af sangen ‘Player’. Nu følger den amerikanske rapper op med hendes andet album, ‘Coi’, der tæller features fra blandt andre David Guetta, Lola Brooks og – overraskende nok – den afdøde soul-legende James Brown. MH

Lyt til albummet HER.

Hør også disse album, hvis du vil være helt opdateret:
Big Freedia ‘Central City’
Wye Oak ‘Every Day Like the Last’
Geese ‘3D Country’
Albert Hammond Jr. ‘Melodies on Hiatus’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af