13 navne fra den spektakulære Primavera-plakat, vi gerne vil have til Danmark

Der plejer at være en del overlap mellem Primavera Sounds line-up og de danske festivaler. Forhåbentlig er det også sådan i år, for den spanske festival har præsteret en overdådig plakat. Vi har samlet nogle af vores favoritter.
13 navne fra den spektakulære Primavera-plakat, vi gerne vil have til Danmark
SZA. (Foto: PR)

Vil du helst se SZA eller FKA Twigs?

Troye Sivan eller Charli XCX?

Justice eller Jai Paul?

Hvad med, hvis du bare kunne se dem alle?

Det kan du på årets Primavera Sound i Barcelona, for den spanske festival har begået et musikprogram, der bugner af stærke navne inden for især pop, hiphop og elektronisk musik. 

Festivalen gik ud med det samlede program i går, og typisk er der gode chancer for, at en del af bookingerne også finder vej til Danmark. I 2023 kunne man eksempelvis opleve Kendrick Lamar, Rosalía og Blur til Primavera Sound – hvorefter de også fandt vej til Roskilde Festival.

Nogle af navnene fra dette års Primavera-plakat – som Bikini Kill, The National, Romy og PJ Harvey – er allerede booket af danske festivaler eller har egne shows i Danmark. Men vi håber på flere. Mange flere. 

Som for eksempel nogle af nedenstående 13 navne, der ville være store scoops for de danske festivaler.

1. Lana Del Rey

Hun er en af tidens store, amerikanske sangskrivere, og hun har udgivet fire (FIRE!) album, siden hun sidst var i Danmark. Lana Del Rey var på listen over navne, vi ønskede os til Orange Scene i 2024, og med Primavera-bookingen er den drøm blevet en smule mere realistisk.

Lana Del Rey. (Foto: Alexandre Schneider/Getty Images)

2. SZA

Vi kårede hendes nummer ‘Blind’ til sidste års bedste udenlandske sang, så ja, vi vil pænt gerne have hende til Danmark for første gang. Det er på tide, vi får mere ypperlig r’n’b på de danske festivaler.

3. FKA Twigs

Den britiske kunstner er en af tidens mest innovative popartister. Senest gav hun os mixtapet ’Caprisongs’, hvor hun, som vores anmelder skrev, var »mere legesyg end nogensinde før«. Vi håber, de danske festivaler vil lege med.

FKA Twigs. (Foto: Matt Cowan/Getty Images)

4. Charli XCX

Bliver hun nogensinde verdens største popstjerne? Nej. Vil hun altid være det i vores hjerter? Ja! Charli XCX er musiknørdernes popstjerne, og hun fortjener en festivalscene. Selvom hun aldrig bliver Swift-stor.

5. Troye Sivan

Vores anmelder kaldte ’Something to Give Each Other’ for »nærmest revolutionerende« i sin skildring af queer forhold gennem mainstreampop. Troye Sivan er popstjernen, vi har brug for lige nu. Og forhåbentlig også næste sommer.

6. Clipse

Okay, Pusha T er i Danmark hvert andet sekund (når han ikke lige aflyser sine shows), men hvor tit er han det sammen med sin bror Malice som duoen Clipse? Det er en sjælden fornøjelse at høre klassikerne fra duo-dagene – forhåbentlig får vi chancen i Danmark.

Clipse spiller til BET Hip Hop Awards 2022. (Foto: Terence Rushin/Getty Images)

7. Mitski

Vi har hele tiden vidst, at Mitski er en fremragende sangskriver, men nu er hun, uventet nok, ved at blive en ægte popstjerne. Hendes ’My Love Mine All Mine’ er blevet et storhit, og det føles, som om der er store ting i vente: Hun rykker fra niche- til massepublikum.

8. Vampire Weekend

Der er ikke mange virkelig store rockbands tilbage, der med lidt god vilje kan klassificeres som samtidsbands. Vampire Weekend er et af de få. Det dufter af Orange Scene, gør det ikke?

Vampire Weekend-forsanger Ezra Koenig. (Foto: Justin Shin/Getty Images)

9. Arca

Arca har transcenderet normal artist-status og er blevet en form for superkunstner, der tænker i gesamtkunstværker og store, visionære koncepter. Dekonstrueret klubmusik, muteret pop, robotisk visuel fremtoning. Vi vil se hende udfolde sin nonbinære, futuristiske, genreagnostiske vision live, for ingen gør det som Arca. 

10. Yeule

Vi har her hos Soundvenue flere gange påpeget, at Yeule til en vis grad har overtaget den position indenfor eksperimenterende pop, som Grimes har efterladt tom. Dette års ’Softscars’ var ifølge Soundvenues Kjartan F. Stolberg endda »kuren for dine Grimes-abstinenser«. Så lad os da Grimes-rehab’e sammen til sommer.

Yeule. (Foto: Jim Dyson/Getty Images)

11. Jai Paul

Jai Paul er den elektroniske musiks Frank Ocean: Tilbageholdende, sky, ekstremt kompliceret, en enigmatisk kultfigur. Og nu er han tilbage! For første gang i karrieren er han begyndt at spille live! Det skal da ses.

12. Hannah Diamond

R.I.P. PC Music. Lad os drikke gravøl for det innovative musikselskab med dets mest vedholdende frontfigur: Hyperpopnavnet Hannah Diamond.

Hannah Diamond. (Foto: PR)

13. Justice

Ikke det mest aktuelle navn i verden, nej. Men forestil dig det lige klokken to om natten bragende ud fra en festivalscene. Så lover jeg dig, at det vil føles, som om Justice ejer verden igen. 

Og faktisk må man sige: Den franske gruppes apokalyptiske lyd er jo som skabt til den generelle end times-stemning, vi gennemlever for tiden.

Det blev pludselig meget dystert, sorry, men vi har en idé til, hvordan vi kan lette stemningen: Hvad hvis de danske festivaler bare bookede alle de ovenstående navne? Hvem skal vi skrive til for at få det til at ske? Julemanden? Tandfeen? Anyone?  

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af