Ugens Top Tracks: Årets smukkeste julesang? Boygenius sender rørende hyldest til Sinéad O’Connor

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på en nyfortolkning af en dansk 80'er-klassiker, en ode til nedtrykte dage og en »anti-single« fra tre spirende danske rappere, der har blod på tanden.
Ugens Top Tracks: Årets smukkeste julesang? Boygenius sender rørende hyldest til Sinéad O’Connor
Boygenius. (Foto: Lyndsey Byrnes)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Boygenius & Ye Vagabonds ‘The Parting Glass’

Hvert år udgiver Phoebe Bridgers en coversang som optakt til julen, og fra tid til anden har disse julesange også budt på spændende gæster. Blandt andre Jackson Browne, Fiona Apple og The National-sanger Matt Berninger har tidligere bidraget til traditionen.

Men hendes seneste julecover er i en liga for sig. Bridgers har brugt størstedelen af 2023 på supergruppen Boygenius, så selvfølgelig medvirker kollegerne Julien Baker og Lucy Dacus i år. Det bringer selvsagt nogle skønne vokalharmonier med sig. Men instrumentationen er også virkelig rar, og den er leveret af den irske folkemusikduo Ye Vagabonds.

Sangvalget er dette år faldet på den skotske folkesang ‘The Parting Glass’, der også er særdeles populær i Irland. Sangen er blandt andet tidligere blevet fortolket af irske Sinéad O’Connor, der tidligere i år gik bort, og som i høj grad var forgangskvinde inden for netop den slags singer/songwriter-altrock, Boygenius disse dage har stor succes med.

Boygenius’ fortolkning er netop en hyldest til O’Connor, og alle indtægter fra sangen går til Aisling Project, en organisation dedikeret til at hjælpe udsatte børn og unge i Dublin. Aisling Project var udvalgt af O’Connors børn.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

AV AV AV ‘Loving’

Nu hvor vi er ved supertrioerne: Det er tre år siden, at vi sidst har hørt fra AV AV AV, som er et fælles projekt fra de danske klubproducere Eloq, Unkwon og DJ Er Du Dum Eller Hvad. Men ‘Loving’ er første udspil fra deres kommende albumtoer ‘All Inclusive’, der lander til februar.

Trioen har for nylig skrevet kontrakt med koncertagenturet smash!bang!pow!, der blandt andet står bag Syd for Solen. Tør man håbe på, at vi til sommerens festival kan danse til AV AV AV side om side med allerede annoncerede Fred Again..?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selma Judith ‘Eat Your Soul’

Da Selma Judith i første omgang gjorde sin entré, var hun ret r’n’b-orienteret, men hun lagde den genre på hylden gennem størstedelen af debutalbummet ‘Getting Angry Baby’. Med den groovy basgang på ‘Eat Your Soul’ er den fortsatte r’n’b-indflydelse imidlertid ikke til at tage fejl af – og de store følelser bobler tydeligt op til overfladen.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danny Brown feat. Mike ‘Celibate’

Danny Brown er næsten synonym med sin skingre stemme, men han kan faktisk godt slå den fra. Det gør han på dette samarbejde med den notorisk deadpan rapper Mike, hvis køligt abstrakte stil smitter af på Brown. ‘Celibate’ er at finde på Browns nye album, ‘Quaranta’, der er ude nu.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Thy Slaughter ‘Lost Everything’

Det indflydelsesrige pladeselskab PC Music bliver lagt i graven ved årets udgang, men de slutter af med et brag. Stifteren A.G. Cook og PC Music-O.G.’en EasyFun har nemlig genoplivet deres duoprojekt Thy Slaughter, og deres pastelfarvede electropop lyder bedre end nogensinde på singlen ‘Lost Everything’. Duoen albumdebuterer med ‘Soft Rock’ 1. december.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Marcus.wav feat. Bjørn & Josva ‘Aldrig doven’

Denne nye single – eller »anti-single«, hvis vi skal citere kunstnerne – viser sangeren Marcus.wav i samarbejde med rapperne Bjørn og Josva, hvor alle tre parter har blod på tanden. Det er en sang om at bevise, hvad man har at byde på, og ganske passende er man ikke i tvivl om nogen af parternes kunstneriske kunnen, når sangen er ovre.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mannequin Pussy ‘Sometimes’

Vi skal vente helt til 1. marts, før rockkvartetten Mannequin Pussy udgiver albummet ‘I Got Heaven’, men denne fræsende længselsbombe er ude nu. Vi glæder os allerede til albummet, for på denne single går gruppens øre for melodier eminent i spænd med deres glæde for guitarsmadder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prisma feat. TV-2 ‘Alt hvad hun ville var at danse’

Sidste års Spot Festival blev indledt med, at Aarhus-legenderne TV-2 uddelte ‘Nutidens unge’-prisen til den spirende rockduo Prisma. Nu sender Prisma kærlighed tilbage til TV-2, og forsanger Steffen Brandt gæster også denne mere gotiske, reverb-indpakkede udgave af ‘Alt hvad hun ville var at danse’.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Shygirl feat. Cosha ‘Thicc’

Skal vi ikke også have en dosis sjov, flirtende garage-house på banen denne uge? Det får vi med denne energiske dansegulvsbasker, som Shygirl har teaset til en håndfuld shows hist og her. Den endelige udgave er da også skabt med hensigt om at integrere hendes publikums energi i nummeret.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Baby In Vain ‘I Hate Everything’

Kender du de der dage, hvor alt føles ligegyldigt, og hvor du bare hader alt omkring dig? Det gør den danske rocktrio Baby In Vain, og de har skabt et passende stykke deprimeret slackerrock til at besynge den stemning. Sangen er forløber for albummet ‘Afterlife’, der udkommer 23. februar.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af