Ugens Top Tracks: Vi har sukket efter et nyt Jamie xx-album i ni år – men det lyder til at være ventetiden værd

Vores liste over ugens bedste nye sange byder også på et samarbejde mellem to generationers dansk electrorock og hele to numre, der skaber kuldegysninger med lyden af en sanger, der ånder indad.
Ugens Top Tracks: Vi har sukket efter et nyt Jamie xx-album i ni år – men det lyder til at være ventetiden værd
Jamie xx. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Jamie xx feat. Honey Dijon ‘Baddy on the Floor’

Lad os skrue tiden tilbage til 2015. The xx-medlemmet Jamie xx havde allerede udgivet ét album i eget navn – et samarbejde med souljazz-poeten Gil Scott Heron, hvor dennes sange blev remixet med smukke elektroniske produktioner.

Men i 2015 slog Jamie xx for alvor sit navn fast som solokunstner, da han udgav albummet ‘In Colour’, der takket være hits som ‘Loud Places’, ‘I Know There’s Gonna Be (Good Times)’ og ‘Gosh’ gjorde ham til a-lister inden for elektronisk musik.

Denne profil har han bevaret gennem nogle magiske koncerter – blandt andet på dansk jord, hvor han satte ild til både NorthSide, Store Vega og Roskilde Festival i kølvandet på albummet.

Siden da har vi har ventet. Og ventet. Og ventet. Både på en ny dansk koncert og på et nyt album. Siden ‘In Colour’ har Jamie xx’s udgivelsesfrekvens været på cirka to sange hvert andet år, og de sange har konsekvent fået os til at hungre efter mere.

Nu siger den engelske producer endelig, at han er ved at lægge sidste hånd på sit nye album. Det fortalte han denne uge i et interview med BBC Radio 1, hvor han også debuterede singlen ‘Baddy on the Floor’, der er et samarbejde med house-produceren Honey Dijon.

Det er en glad, funky house-banger, hvor groovet sætter sig i hele kroppen, og hvor droppet er den slags energiudladning, der kan sidde fast længe efter, man har hørt det. Det eneste, der kunne gøre det stærkere, ville være at opleve den live – læser I med, festivaler?

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Bathsheba ‘Love Me More’

Det seneste stykke tid har popkometen Bathsheba vist sig fra en blidere, mere indadvendt side, men med ‘Love Me More’ vender hun skuden. Det erpassende, for den handler om at skifte kurs i et forhold, der går skidt. Bathsheba lover, at det ikke bliver det sidste, vi får at se til denne elektroniske lyd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fontaines D.C. ‘Starburster’

Goth-punket raprock over et triphop-beat? Det var ikke ligefrem det, vi havde forventet som førstesinglen fra de irske protestrockere Fontaines D.C.’s næste album. Men når forsanger Grian Chatten gør kraftig indånden til en del af sangens lyd, så er der ingen tvivl om, at de har skabt en cocktail, der fungerer. Deres fjerde album, ‘Romance’, udkommer den 23. august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Prisma feat. Troels Abrahamsen ‘Alive’

Rockduoen Prisma vælger at forene deres guitarbårne lyd med mere elektroniske toner på deres helt nye album, ‘Something to Respond To’. Det er derfor passende, at et af tracklistens højdepunkter er et samarbejde med en vigtig spiller i en anden generation af dansk electrorock, nemlig Veto-frontmand Troels Abrahamsen. Sammen har de skabt et bragende angstskrig af en elektronisk rockbanger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mas ‘Grim verden’

Mas lever i en ‘Grim verden’, som han knap nok kan overskue. Men én person gør, at han alligevel kan komme igennem en dagligdag, hvor »folk stikker hinanden ligesom akupunktur«. Denne guitarbårne hiphopballade er både en hårdkogt samfundsdiagnose og en sårbar kærlighedserklæring til Mas’ erklærede »bedre halvdel«. På Instagram fortæller rapperen, at dette er første single fra et kommende projekt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fabräk ‘Lige nu’

Den rapkæftede raprockduo Fabräk er ude med deres albumtoer, ‘Plastikverden’. Her hører vi et interludium, hvor en repræsentant fra duoens pladeselskab ringer og efterspørger et hit med en mere klubvenlig og poppet lyd – og det interludium bliver efterfulgt af den dejligt Nik & Jay-kække ‘Lige nu’, der er netop, hvad repræsentanten efterspørger.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Greta feat. Kind mod Kind ‘Feel It’

Den dansk-tyske electropop-ekvilibrist Greta er denne uge aktuel med ep’en ‘Portals Reworks’, hvor remixere og gæstekunstnere laver nye udgaver af sange fra Gretas 2023-album, ‘Portals’. Kronen på værket er en ny udgave af ‘Feel It’, hvor Julius Amdisen fra Kind Mod Kind får sin ømme falset til at gå perfekt i spænd med Gretas æteriske vokal.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fine ‘Days Incomplete’

Fine Glindvad fra Chinah fokuserer lige for tiden på sin solokarriere, hvor hun går en mere indierocket vej, men stadig bevarer sin små-avantgardistiske sensibilitet. Med denne seneste skæring har hun annonceret sit første soloalbum, ‘Rocky Top Ballads’, der udkommer den 7. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lay ‘Purple Rain (Stadig Lay)’

Lay bliver her mere personlig, end vi nødvendigvis var forberedt på, mens han navigerer over en Vill3ds-produceret instrumental, der lyder som en blanding mellem Aerosmiths ‘Dream On’ og Portisheads ‘Glory Box’ tilsat et trapbeat. Han synger og rapper om sine tårer og alt det, han holder indelukket, når det ikke altid er let at holde hovedet koldt.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Taylor Swift ‘The Smallest Man Who Ever Lived’

Fra Swift ånder ind på første sekund af denne sang, kan man fornemme, at der er store følelser på spil. Her synger hun om en eks, der har gjort noget så slemt, at Taylor Swift på ingen måde kan tilgive ham. Både gerningen og ekskærestens identitet forbliver mellem linjerne, men mange fans spekulerer på, om det er Matty Healy, der her får en lyrisk sviner på ‘All Too Well’-niveau. Mon denne kommer i en 10-minutters udgave om et par år?

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af