Ugens Top Tracks: Iceage-frontmand kommer virkelig stærkt fra start på første solosingle

Vores liste over ugens bedste sange byder også på et Charli XCX-remix med vilde gæster, et BTS-medlem i artrock-klæder og en Syd For Solen-aktuel sommerbanger.
Ugens Top Tracks: Iceage-frontmand kommer virkelig stærkt fra start på første solosingle
Elias Rønnenfelt. (Foto: Ilaria Ieie)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Elias Rønnenfelt ‘Like Lovers Do’

Elias Rønnenfelt er efterhånden en af dansk rocks mest uomgængelige skikkelser. Han er bedst kendt som forsanger i postpunk-gruppen Iceage, der i over et årti har redefineret dansk rockmusik. Derudover har han også medvirket i grupperne Vår/War, Pagan Youth, Marching Church og Contour, der har været guf for fans af undergrundsmusik.

Rønnenfelt har i soloregi spillet koncerter i nogle år – blandt andet på dette års Spot Festival – men først denne uge har han udgivet sin første single. Han har dog stadig vante kræfter omkring sig ,da nummeret er produceret med Iceages faste producer, Nis Bysted, og Iceage-trommeslager Dan Kjær Nielsen medvirker også.

‘Like Lovers Do’ har dog en meget mere nedtonet, knap så larmende lyd, sammenlignet med hvad man kender fra Rønnenfelts andre projekter. Det er i stedet et stykke akustisk singer/songwriter-rock, der stedvist klinger af Bob Dylans 60’er-output, men dog med Rønnenfelts stilfærdigt tænksomme røst frem for Dylans hæse knirken.

Tilsæt den frække shuffle-rytme og en kæk melodica-outro, og vi har en virkelig stærk start på Rønnenfelts solokarriere. På Spot Festival var det tydeligt, at han havde flere sange af samme kaliber i ærmet, så forhåbentligt lander der mere fra samme skuffe de kommende måneder.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ilma ‘For the Light’

Dansk-bosniske Ilmas ‘For the Light’ skriver sig ind i en stolt poptradition, der også tæller hits som Robyns ‘Dancing on My Own’, Third Eye Blinds ‘Semi-Charmed Life’ og OutKasts ‘Hey Ya!’. Nemlig upbeat sange med hjerteknusende tekster. Den særegne lyd kan blandt andet tilskrives, at Ilma og hendes producer forelskede sig i en 40 år gammel italiensk discoplade.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

James Blake ‘Thrown Around’

‘Thrown Around’ har en sjov video, hvor en label-mand prøver at få James Blake til at promovere sin musik på TikTok. Men det er også bare en vellydende dosis dancepop, hvor Blake synger om, hvordan arbejderklassen slynges rundt i et ulideligt hamsterhjul.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Selma Higgins ‘Summertime’

I sommeren 2023 storhittede Selma Higgins på både P3 og P4 med nummeret ‘Sunlight’, og denne sommer gør sig selv hun kunsten efter med første udspil siden da. Endnu en gang oser sangen nemlig så meget af solskin, at det er svært ikke at smile, når man hører den.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Julie Pavon ‘Lost Child’

I starten af 2025 lander Julie Pavons debutalbum, og ‘Lost Child’ er første smagsprøve derfra. Her ser vi den ellers så spartanske house-sanger i mere maksimalistisk indpakning – måske fordi hun jævnført teksten slipper sit indre nysgerrige barn løs.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

RM feat. Moses Sumney ‘Around the World in a Day’

RM fra BTS har udgivet ‘Right Place, Wrong Person’, hans andet soloalbum, og det er eklektisk som ind i helvede. Fede features som Little Simz, Domi & JD Beck og Moses Sumney pryder tracklisten, og særligt sangen med sidstnævnte imponerer. Det er en ambitiøs artrock-skæring, der udnytter gæstevokalistens store vokal til fulde.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Magdalena Bay ‘Death & Romance’

Den legesyge popduo Magdalena Bay har netop annonceret en nordamerikansk efterårsturné, men heldigvis har de også delt en godbid til alle os, der ikke deler kontinent med duoen. Annonceringen er nemlig ankommet sammen med denne psykedeliske poprock-skæring, der klinger lidt af 90’ernes Madchester-scene.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Lamin ‘Ahhh’

Når Lamin skal åbne Orange Scene til sommer, kommer han ikke tomhændet. Den storhittende rapper har lige udgivet ep’en ‘De her timer’, og tracklistens andet nummer er en ørehænger uden lige, der tilmed har en idiosynkratisk amapiano-lyd med en spicy bas og hårdtslående trommer.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Fred Again.. feat. Anderson .Paak & Chika ‘Places to Be’

De to superstjerner med de mest akavede punktummer i deres navne er gået sammen om en sommerlig drum’n’bass-slasker, der formentlig vil passe perfekt til, når Fred Again.. skal headline Syd For Solen til august.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Charli XCX feat. Robyn & Yung Lean ‘The 360 Remix With Robyn and Young Lean’

Nævn en mere ikonisk trio! Charli XCX har allieret sig med to af Sveriges mest indflydelsesrige navne inden for henholdsvis electropop og cloudrap til et selvfedt remix af ‘360’, og resultatet er en genre-agnostisk klub-banger af dimensioner.

Mangler du mere ny musik? Så gå på opdagelse i sidste uges Top Tracks.

Følg vores ugentligt opdaterede Top Tracks-playliste på Spotify:

Her skulle der være en Spotify-player, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af