Her er 15 udenlandske album, vi glæder os til i resten af 2024

Fra ASAP Rockys imødesete comeback til et nyt album fra årets helt store popsensation. Vi går et spændende efterår i møde.
Her er 15 udenlandske album, vi glæder os til i resten af 2024
ASAP Rocky. (Foto: Cam Hicks)

1. Moses Sumney ‘Sophcore’ (2. august)

Det er ikke lang tid, vi skal vente på Moses Sumneys nye ep. ‘Sophcore’ er faktisk ude allerede på fredag, og at dømme ud fra smagsprøven ‘Vintage’ tyder det på, at han bevæger sig i en mere r’n’b-klingende retning.

Ep’en følger i hælene på det imponerende dobbeltalbum ‘Græ’ fra 2020 og er således Sumneys første længere udspil i fire år. I mellemtiden er han sprunget ud som skuespiller i HBO-serien ‘The Idol’.

2. Tinashe ‘Quantum Baby’ (16. august)

Singlen ‘Nasty’ gik viralt på TikTok, og tidligere på måneden kårede vi det sveddryppende sexjam til en af halvårets bedste udenlandske sange. Forventningerne er med andre ord høje til Tinashes syvende album, der lander blot et år efter forgængeren ‘BB/Ang3l’.

3. Post Malone ‘F-1 Trillion’ (16. august)

Post Malone er – hvis du ikke har bemærket det – gået fuld country, og på hans sjette album får han selskab af nogle af genrens største nye stjerner som Luke Combs og Morgan Wallen.

Sidstnævnte medvirker på singlen ‘I Had Some Help’, der allerede har gået sin sejrsgang på de amerikanske hitlister. Mon ikke vi kommer til at høre en hel del til Posty resten af året?

Morgan Wallen og Post Malone. (Foto: PR)

4. Magdalena Bay ‘Imaginal Disk’ (23. august)

Det glitrende debutalbum ‘Mercurial World’ var en af årets helt store åbenbaringer i 2021, og nu er synthpop-duoen Magdalena Bay snart klar med en opfølger. Især førstesinglen ‘Death and Romance’ lover rigtig godt.

5. Fontaines D.C. ‘Romance’ (23. august)

Apropos lovende førstesingler: Fontaines D.C.’s nærmest raprockede ‘Starburster’ viste den irske kvintet fra en helt ny side, så det er ikke til at sige, hvad deres fjerde album er for en størrelse. ‘Romance’ følger i hælene på ‘Skinty Fia’, som vores anmelder kaldte deres hidtil bedste.

6. Sabrina Carpenter ‘Short n’ Sweet’ (23. august)

Ingen popstjerner har haft et vildere år end Sabrina Carpenter, der såvel på hitlisterne som på internettet har været nærmest uundgåelig i første halvdel af 2024. Snart kulminerer det hele med albummet ‘Short n’ Sweet’, hvor hun har allieret sig med stjerneproduceren Jack Antonoff.

Sabrina Carpenter. (Foto: PR)

7. Nick Cave and the Bad Seeds ‘Wild God’ (30. august)

Fire årtier inde i karrieren holder Nick Cave and the Bad Seeds stadig et imponerende højt niveau – ikke mindst på bandets seneste to album, de sørgmodige ‘Skeleton Tree’ og ‘Ghosteen’. Nu er Cave og co. snar klar med deres 18. album, som de senere i år tager med til Danmark.

8. ASAP Rocky ‘Don’t Be Dumb’ (30. august)

Der er gået hele seks år, siden ASAP Rocky slap ‘Testing’, men tidligere i år afslørede rapperen endelig udgivelsesdatoen for sit imødesete fjerde album. Ifølge rygterne tæller det features fra Morrissey og partneren Rihanna.

9. MJ Lenderman ‘Manning Fireworks’ (6. september)

Tidligere i år imponerede han som gæstestjerne på Waxahatchees ‘Tigers Blood’, og nu er MJ Lenderman også selv på vej med et nyt album. Wednesday-guitaristen er allerede lidt af en darling i indieverdenen, så ‘Manning Fireworks’ kunne meget vel blive hans store gennembrud.

MJ Lenderman. (Foto: Karly Hartzman)

10. Jamie xx ‘In Waves’ (20. september)

Nu er den her liste jo ikke rangeret, men hvis den var, ville ‘In Waves’ helt klart være blandt de album, vi glæder os allermest til i resten af 2024. Hele ni år har vi sukket efter en ny plade fra Jamie xx, men nu er opfølgeren til mesterværket ‘In Colour’ endelig på trapperne.

11. Sophie ‘Sophie’ (27. september)

For tre år siden gik poppioneren Sophie bort i en alder af 34 år, men i juni annoncerede hendes familie, at der lander et sidste album fra den visionære producer. ‘Sophie’ er færdiggjort i samarbejde med manageren Benny Long.

12. Lana Del Rey ‘Lasso’

Post Malone er ikke den eneste, der går country. I hvert fald ikke, hvis Lana Del Rey talte sandt, da hun tidligere i år teasede for et nyt album ved navn ‘Lasso’, der ovenikøbet skulle være undfanget i Nashville. Dengang lød det også, at albummet ville udkomme i september.

Lana Del Rey. (Foto: Pamela Cochrane)

13. Playboi Carti ‘Music’

Her vil nogle måske mærke en snert af deja-vu, for de næste to indspark var også med på listen over imødesete album i første halvdel af året.

Faktisk havde Playboi Carti lovet os ‘Music’ – eller ‘I Am Music’, som hans tredje album også rygtes at hedde – allerede i januar, men vi krydser fingre for, at han når det, mens kalenderen stadig skriver 2024.

14. SZA ‘Lana’

SZA havde også teaset for et nyt værk i starten af året, men modsat Carti har hun jævnligt holdt os opdateret på, hvor langt hun er nået. Den seneste melding var, at hun efter et leak ville starte forfra på albummet og udgive de lækkede sange som en deluxe-udgave af ‘SOS’.

I sidste ende håber vi bare på ny musik, inden året er omme. Uanset om udgivelsen så hedder ‘Lana’, ‘SOS (Deluxe)’ eller noget helt tredje.

15. Lordes fjerde album

Indrømmet: Det er ren spekulation. Men der er ikke desto mindre grund til at tro, at 2024 bliver året, hvor Lorde endelig følger op på sit polariserende tredje album, ‘Solar Power’.

I sidste måned delte den newzealandske stjerne nemlig et kryptisk Instagram-opslag, der godt kunne tyde på, at hendes fjerde album er på vej, og for et par uger siden teasede hun lige præcis ét sekund af en ny sang, hvilket var nok til at sende hendes fans i ekstase.

2024 har allerede været et vanvittigt år for popmusik. Det her ville være prikken over i’et.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af