Efter Oasis: Syv reunion-turnéer, der ville få musikverdenen til at gå amok

Oasis er gendannet, og musikfans verden over er i ekstase. Hvilke andre grupper ville kunne skabe så stor en glædesrus, hvis de fandt sammen igen?
Efter Oasis: Syv reunion-turnéer, der ville få musikverdenen til at gå amok
The White Stripes. (Foto: Gie Knaeps/Getty Images)

The White Stripes

Hvorfor?
Det er svært at brokke sig over Jack White, der både som soloartist og med The Raconteurs og The Dead Weather har holdt sig travlt beskæftiget siden opløsningen af The White Stripes. Men der var noget helt særligt ved hans kemi med ekskonen Meg White, og selvom duoen officielt først gik i opløsning i 2011, er det snart to årtier siden, de senest optrådte sammen.

Er det sandsynligt?
På mange måder mere sandsynligt, end det har været i årevis. I sidste måned vendte Jack trods alt tilbage til rødderne på det garagerockede soloalbum ‘No Name’, og på sin igangværende turné deler han rundhåndet ud af The White Stripes-klassikere. Hvorfor ikke bare invitere Meg med på scenen?

Outkast. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

Outkast

Hvorfor?
Det siger næsten sig selv: Musikhistoriens bedste hiphopduo voksede ganske vist fra hinanden for øjnene af os på dobbeltalbummet ‘Speakerboxxx/The Love Below’ fra 2003, men de har ikke desto mindre et katalog pakket med klassikere, der kun kan fungere live, hvis begge medlemmer er til stede, ligesom de var det på deres seneste reunion-turné for 10 år siden.

Er det sandsynligt?
Indtil for ganske nylig havde vi nok sagt ja, men det lavede André 3000’s ‘New Blue Sun’ (og ikke mindst kommentarerne om, hvordan en gammel mand som ham ikke har noget at rappe om) hurtigt om på igen. Men måske kan de to ting forenes? Big Boi kan vel godt rappe over neo-jazzet fløjtespil.

Talking Heads. (Foto: Echoes/Redferns/Getty Images)

Talking Heads

Hvorfor?
Har man set koncertfilmen ‘Stop Making Sense’, der snart kan fejre 40-års jubilæum, ved man udmærket godt, hvorfor der ville lyde et kollektivt jubelbrøl, hvis David Byrne og resten af Talking Heads fandt sammen igen.

Er det sandsynligt?
Nej, men heller ikke utænkeligt. Så sent som sidste år deltog hele bandet i en q&a med Spike Lee på Toronto International Film Festival, og i et efterfølgende interview med Pitchfork havde bassist Tina Weymouth følgende at sige om en potentiel reunion: »Vi kigger ikke for langt ind i fremtiden«.

Destiny’s Child. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Destiny’s Child

Hvorfor?
Mange vil nok mene, at Beyoncés solokarriere på alle leder og kanter overstråler gruppen, der gjorde hende berømt, og at Queen Bey hellere skulle bruge tiden i studiet på at færdiggøre tredje kapitel i ‘Renaissance’-trilogien. Men altså, kan I slet ikke huske, hvor gode Destiny’s Child var? Det kan vi!

Er det sandsynligt?
Siden breakuppet i 2006 har gruppen ad flere omgange ladet sig genforene for en aften – senest til Beyoncés Coachella-koncert i 2018 – så det er ikke udelukket. En decideret turné er dog svær at forestille sig lige foreløbigt, nu hvor det med længder mest berømte medlem har travlt med føromtalte trilogi.

Rage Against the Machine. (Foto: Lindsay Brice/Getty Images)

Rage Against the Machine

Hvorfor?
Fordi deres imødesete comeback aldrig blev til noget. Som nogle måske husker, annoncerede rapmetal-gruppen tilbage i 2020 netop en stor reunion-turné, der blandt andet skulle have bragt dem forbi Europa, men grundet corona måtte de ad flere omgange udskyde koncerterne. Og da de endelig kom i gang? Ja, så rev frontmand Zach de La Rocha sin akillessene over.

Er det sandsynligt?
Tilbage i januar lød det fra trommeslager Brad Wilk, at Rage Against the Machine »ikke kommer til at turnere eller spille live igen«, så det ser tvivlsomt ud. Måneden efter såede bassist Tim Commerford imidlertid tvivl om, hvorvidt bandet rent faktisk er fortid, så hvem ved.

Daft Punk. (Foto: Karl Walter/Getty Images)

Daft Punk

Hvorfor?
Jaja, vi ved godt, at det kun er tre år siden, at de to franskmænd gik hvert til sit, men helt ærligt: Hvem vil ikke gerne se et af elektronisk musiks største navne optræde sammen en sidste gang? Måske endda på en jubilæumsturné for hovedværket ‘Discovery’, der fylder et kvart århundrede i 2026?

Er det sandsynligt?
Det ville ikke være første gang, at et band gik i opløsning blot for hurtigt at trække i land igen (LCD Soundsystem, Smashing Pumpkins), og så vidt vides er der intet ondt blod mellem Thomas Bangalter og Guy-Manuel de Homem-Christo. Vi lægger hovedet på blokken og siger, at det nok skal ske engang.

The Smiths. (Foto: Clare Muller/Redferns/Getty Images)

The Smiths

Hvorfor?
Morrissey er i disse dage en kontroversiel herre, men det ændrer ikke på, at han med The Smiths har nogle af indiescenens bedste og mest elskede album på samvittigheden. Desuden har en ny generation af musikfans taget bandet til sig – blandt andet takket være filmen ‘500 Days of Summer’ – og de fans har af gode grunde aldrig haft mulighed for at se bandet live.

Er det sandsynligt?
The Smiths er måske den mest urealistiske reunion-turné på hele denne liste taget i betragtning af, hvordan de to nøglemedlemmer i disse år omtaler hinanden i interviews. Men hey, miraklernes tid er tydeligvis ikke forbi. Hvis Gallagher-brødrene kan slutte fred, kan Marr og Morrissey vel også.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af