Dúné

Dúné - Echoes of December
3 6
Dúné
'Echoes of December'

Album, In It For the Money

‘Echoes of December’ skulle egentlig have været en del af Dúné-drengenes kommende 2012-plade, men er i stedet blevet til en stille og eksperimenterende jule-ep. I et melankolsk og frostdækket landskab ligger Dúnés normale, genkendelige electro-rockede poppunk nemlig dybt begravet i flere meters lag sne, og til gengæld forsøger bandet at skabe et stille, inderligt julerum med masser af kærlighed, keyboard og klokkeklang.

Udover fire stille numre indeholder pladen en intro og outro, men i virkeligheden er ‘Echoes of December’ én lang julesang. På ‘Falling Into Pieces’ svæver keyboardlyde mod et lille klimaks med klassisk Dúné-lyd og guitar, men sangen fader ud i skrøbelighed og korsang. Det gør sig også gældende på resten af numrene, som i virkeligheden er svære at skille ad.

‘Echoes of December’ er en melankolsk kærlighedskamp i sneen, hvor Dúné forsøger at traske sig vej frem til julekærligheden gennem fire søndage i advent. Som en slags julekalender, der ender lige så stille, som den startede.

Ep’en er derfor skrøbelig og ulig Dúné, der ikke helt rammer deres normale tilstedeværelse i musikken. Det lykkes kun i andet og tredje afsnit af lågekalenderen på numrene ‘Face Among the Stars’ og ‘Wait For Me’, som til gengæld har et inderligt nærvær.

‘Echoes Of December’ er således et smukt bekendtskab. En nærmest religiøs kirkegang, men der mangler simpelthen noget intensitet i både musik og vokal.

Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold
Sponsoreret indhold