Anthony Hamilton – solid soul

»Nice guys finish last«, lyder det amerikanske ordsprog. Indrømmet, Anthony Hamilton har ikke D’Angelos eskapader og episke comeback at trække på, og salen var ikke engang halvt fyldt, da den 41-årige soulsanger tirsdag aften besøgte Store Vega. Selvtilliden fejlede dog ikke noget da Hamilton stoltserede ind på scenen til ’Sucka For You’, en stavrende Prince-pastiche, der ikke overraskende fik Hamiltons tre kraftige synkrondansende korsangere til at lave robotten.

Ovenpå den bombastiske intro gik det dog hurtigt ned i tempo og over i Hamiltons force – balladerne. Paraden startede flot med ’Best of Me’, hvor man fik fløjsblød 70’er-soul for alle pengene. Efter fire i træk begyndte balladerne dog at sovse lidt ind i hinanden, men publikum lappede det i sig og stampede i gulvet efter mere, blot syv sange inde i den over halvanden time lange koncert. Selv bundskraberen, ’Who’s Loving You Now?’ – svulstig nok til en X-Factor finale – kunne gæsterne ikke stå for.

I kirke skulle vi selvfølgelig også, nærmere bestemt i sydstatsgospel-varianten på ’Prayin’ For You/Superman’ hvor bandet samledes i en halvcirkel med handclaps og tamburiner og ellers gik i gang med call and response indtil alle dæmonerne var blevet uddrevet.

Centralt i soulmusikken står spændingen mellem sex og spiritualitet. I ’Pass Me Over’ ventede Hamilton tålmodigt på Frelseren, men allerede i næste nummer, ’Woo’, forsøgte han at modstå en kvinde der overgik Delilah i syndig fristelse. Hamilton er den flinke fyr i klassen, og publikum kunne trygt stole på hans håndtering af den ene solide soulsag efter den anden.

Koncert. Store Vega.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af