Trailer: Alting spidser til i ‘Game of Thrones’ sæson 5

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Hovedforfatter: D.B. Weiss, David Benioff. Medvirkende: Peter Dinklage, Emilia Clarke, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, Lena Headey, Kit Harington, Sophie Turner, Iain Glen. Premiere: 13. april på HBO Nordic.

Tre trailer-tanker:

1. HBO formår at trække spændingen, når det gælder deres helt store flagskib, ‘Game of Thrones’. Vi har fået teasers, billeder og småklip ad libitum, men først nu kan man se den første trailer til den længe ventede femte sæson af fantasy-for-voksne-serien. Traileren blev først vist op til en særlig IMAX-biografpremiere af sæsons fires to første afsnit over store dele af USA, og mens de første versioner af traileren, der ramte nettet, var kameraoptagelser fra biografen, er en helt hæderlig version omsider i luften. ‘Game of Thrones’ er blevet en event, et fænomen – og spørgsmålet er selvfølgelig, om traileren indfrier løfterne om det brag af en sæson, alle forventer.

2. Det korte svar er: Ja! Tilsat TV on the Radios cover af Bowies ‘Heroes’ er traileren en stemningsfyldt sag, der trækker fronterne op. Særligt spændende er antydningen af en alliance mellem Varys, Tyrion og dragernes mor, kædernes ødelægger, rigets beskytter – Daenerys Targaryen – og mens det de seneste sæsoner har været en smule frustrerende at Daenerys vandre i en uendelighed uden nogen konkret udsigt til at nå over målstregen, før hendes drager er gået på pension, lader det til, at der begynder at komme ryk i tingene.

3. Traileren afslører, at folkene bag ‘Game of Thrones’ så udmærket ved, hvilke karakterer der er historiens hjerte – her er ikke mange glimt af Stannis Baratheon. Serien har i perioder kæmpet lidt med at gøre alle sine mange tråde interessante, men forsmagen her lover i hvert fald masser af fokus på Tyrion og Daenerys, mens det varmer i hjertet at se Arya med sin elskede Needle. Det har tidligere været fremme, at Bran og Hodor slet ikke er med i sæson fem, hvilket – når man ikke har læst bøgerne – er overraskende taget i betragtning af sæson fires dramatiske cliffhanger. Men så er der jo heldigvis så meget andet at gå i kast med. Og lige nu føles 13. april alt, alt for langt væk.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af