Nu kan du leje en BMW-elbil med dit Rejsekort i København

Det er ikke altid, man lige skal derhen, hvor Linje 26 kan tage dig, og så kan det nogle gange være befriende at have en bil. Men det er både dyrt og besværligt at have en bil i København: Enter, Rejsekortet.

Rejsekortet har ry for at være noget, Fanden har skabt. Men det virker egentlig nogenlunde fornuftigt, så længe man husker at stemple ud. Nu kan du bruge det til endnu større bevægelsesfrihed, hvis du vel at mærke også har et kørekort og bor i København.

Fra og med i dag står der nemlig 400 BMW i3-delebiler klar i København, som du frit kan benytte med dit Rejsekort. Det er et samarbejde med Arriva, BMW og firmaet DriveNow, der gør det muligt.

De fungerer ved, at du opretter dig hos DriveNow og uploader et billede af dit kørekort og dig selv. Derefter kan du ved hjælp af en app finde frem til den nærmeste delebil. Når du finder den, logger du ind med dit Rejsekort og så er du klar til at køre. Hvis du ikke har Rejsekort, kan du også få et specifikt DriveNow-kort tilsendt.

Bilerne kan afleveres i en af de 125 ladestationer, der er i København, som forsynes med grøn energi. Konceptet findes allerede i andre former i København, men det er første gang, det bliver koblet på den kollektive trafik på den måde.

Hvis du opretter en konto nu og frem til 15. september, koster oprettelsen ingenting. Så skal du kun betale for, når du rent faktisk kører i bilerne. Det koster 3,95 kroner per kilometer og 2,50 for hvert minut, du holder stille. Maxprisen for en time er dog 190 kroner. Til de priser er det ikke oplagt at tage bilerne med på sommerhustur weekenden over, men det er heller ikke tanken. De er tænkt som dele-bybiler.

For de af os, der ikke har råd eller lyst til at eje en bil, lyder det som en smart og let løsning til at komme hurtigt rundt i byen, når situationen kræver det.

Konceptet fungerer allerede i et hav af internationale storbyer, såsom Berlin, London og San Francisco.

[facebookvideo: datahref=”/DriveNow.DK/videos/vb.138924973107834/170835513250113/?type=1″]

Læs også: Technologik: Kommer vi til at køre i selvkørende biler?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af