Offset fra Migos er røget i mediestorm oven på homofobisk raptekst

Offset fra Migos er røget i mediestorm oven på homofobisk raptekst
Offset. (Foto: Samy Khabthani/Soundvenue)

I slutningen af 2017 optrådte Migos-medlemmet Offset med et gæstevers på sangen ‘Boss Life’ af YFN Lucci, som i denne uge er blevet genoplivet med en musikvideo. I en tid, hvor alle tre Migos-medlemmer er alle vegne, vakte denne feature oprindeligt ikke meget opsigt, men så småt er folk begyndt at falde over denne del af Offsets vers, der på sociale medier har fået meget skældud for sit homofobiske indhold:

»60k solitaire
I cannot vibe with queers
I got the heart of a bear
Bustin’ them down by the pair«

På de sociale medier fik linjerne ikke blot opmærksomhed for det homofobiske indhold, men Offset blev også øjeblikkeligt kaldt hykler, dels da han har arbejdet med mange queer designere, dels da hans forlovede, Cardi B, har en lesbisk søster.

Offset mener dog, at linjen »I cannot vibe with queers« intet har at gøre med LGBTQ-personer. På Instagram skriver han, at han refererer til en anden, ældre definition af ‘queer’, hvor det betyder ‘sær’ eller ‘underlig’, hvor han især refererer til paparazzier. Han skriver, at han grundet sine forbindelser til modeverdenen har fået mange homoseksuelle venner, som han har »vild respekt for«.

Han skriver også, at han kun endte med at vælge det ord, da det skulle rime, at han »undskylder« og »er stødt over at have stødt nogen«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Det er lidt af en tvetydig udtalelse, da han på én gang undskylder, men også forklarer, hvorfor han ikke føler, hans tekst var problematisk til at starte med. Selv hvis Offset kun rappede dette uden at mene homoseksuelle, burde han nok have tænkt mere over de uheldige implikationer, hans tekst havde. Det er dog et meget positivt tegn, at folk ikke længere tolererer homofobiske hiphoptekster i samme grad som før.

Cardi B har også svaret på dramaet med dette tweet, der sidenhen er blevet slettet:

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Er hiphoppens homoforskrækkelse fortid?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af