Ezi Cut

Sponsorering og engagement i den danske hiphop-kultur har gennem en årrække været vigtig markedsføring for tøjbutikkerne Drop Dead. Et af midlerne har været gratis mixtapes, og med det sjette i serien er mixtapet blevet til et officielt album med dertilhørende cover, som praktisk anvendes til tøjreklamer. Ezi Cut leverer beats til løjerne, og tracklisten tæller et vældigt opbud af danske rappere i et mix af etablerede stjerner og nye undergrundsnavne.

Ezi Cut bevæger sig behændigt rundt i det synthbaserede landskab, der har kendetegnet den erfarne producers værker de sidste år. Der er flere virkeligt fine produktioner med høj international klasse blandt de næsten 20 numre, og især beatet til ‘Til Enhver Rapper’ går rent ind. Rapperen Tegnedrengen tager da også pænt imod sølvskeen og fuldender albummets bedste track.

Mangel på variation i lydbilledet og store udsving i kvaliteten hos de forskellige gæsterappere trækker dog gevaldigt ned i det samlede indtryk. Forsøget på at repræsentere ens slæng og bydel med klassisk attituderap lykkedes langt fra lige godt og nærmer sig lejlighedsvis pinlig ungdomskådhed.

En af styrkerne ved mixtape-genren er muligheden for at eksperimentere og afprøve numre og alternative konstellationer, som der ikke er plads til på et regulært studiealbum. Det er der intet af på denne udgivelse, som vælger den sikre og ligegyldige løsning hele vejen igennem.

Ezi Cut. 'Drop Dead Mix Tape vol. 6'. Album. Noiz/EMI.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af