‘Mommy’-instruktør Xavier Dolan afblæser karrierestop – har ny film på vej

‘Mommy’-instruktør Xavier Dolan afblæser karrierestop – har ny film på vej
Xavier Dolan i Cannes. (Foto: Antony Jones/Getty Images)

Sidste år annoncerede den canadiske instruktør Xavier Dolan, at han havde indstillet filmkarrieren. Nu er der imidlertid kommet andre boller på suppen.

Under en masterclass på franske Lumière Film Festival har Dolan, der spillefilmdebuterede som blot 20-årig i 2009 med ‘I Killed My Mother’ og fik sit store gennembrud fem år senere med mesterværket ‘Mommy’, netop annonceret, at han har en ny film på vej. Det skriver Indiewire.

Instruktøren fortæller, at manuskriptet er skrevet færdigt, og at han håber at gå i optagelse næste år. Den endnu unavngivne film er »en blanding af flere genrer« og byder på både »rædselsvækkende aspekter« og »en masse komiske elementer«. Handlingen udspiller sig »i 1895 i elitens verden, den parisiske litterære verden og også på landet«.

Sammen med annonceringen fortæller Dolan, at han har kæmpet med passionen for at lave film.

»Når jeg har ventet så længe med at lave endnu en film, er det, fordi jeg ikke længere havde lysten eller energien, og jeg vidste, at det ikke nytter noget, hvis du gør det uden denne passion, denne styrke«, fortæller han.

»Jeg står op om morgenen, jeg læser, jeg vil gerne forstå den verden, vi lever i, og nogle gange bliver filmkunst sekundært i denne verden. Filmkunsten er en måde at undslippe denne verden på, men det er svært at ignorere, hvad der sker i Gaza, i Libanon, umuligt for mig at fornægte vores skrøbelige miljø, benægte at alt, hvad jeg ser, fjerner mit fokus fra min lille kunstneriske gestus«.

35-årige Xavier Dolan har allerede otte spillefilm på cv’et. Han var senest aktuel i 2022 med miniserien ‘La nuit où Laurier Gaudreault s’est réveillé’.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af