Bliv klogere på ‘kvinder i film’-diskussionen med Cannes-filmen ‘Mon Roi’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den varmeste kartoffel i filmverdenen lige nu er mangfoldighed, ikke mindst mændenes overlegne dominans i branchen og manglen på markante kvinderoller. Netop denne problematik sætter filmkritiker og formand for den danske afdeling af WIFT, en organisation for kvinder i filmbranchen, Nanna Frank Rasmussen fokus på, når hun introducerer Cannes-filmen ‘Mon Roi’ ved en særlig forpremiere.

‘Mon Roi’ er en solskinshistorie i en mørk tid. Emmanuelle Bercot vandt prisen for bedste kvindelige hovedrolle i Cannes for sin rolle, der handler om Tony (Bercot), som bliver hovedkuls forelsket i den sprællevende og livsnydende Giorgio (Vincent Cassel). Problemet er bare, at han både udgør en troløs, halvfarlig og uholdbar kærlighedsaffære, men det erfarer hun først efter at have fået et barn og startet et liv med ham.

‘Mon Roi’ repræsenterer også værdien af kvinder bag kameraet, da den er instrueret af franske Maïwenn, der var den blå sangerinde i ‘Det femte element’, og som siden både har medvirket i og instrueret film.

Forpremieren finder sted mandag den 9. maj 20.00 i Empire Bio i København, og man kan købe billetter her. ‘Mon Roi’ får ordinær premiere 12. maj.

Læs også: Nye toner i Hollywood: Disse prominente skuespillerinder erobrer roller skrevet til mænd

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af