’Baywatch’: Genoplivning af 90’er-serie strander i pik og patter

’Baywatch’: Genoplivning af 90’er-serie strander i pik og patter

Selvironi og action i stride strømme synes at være de altoverskyggende mantraer for de mange 80’er- og 90’er-reboots, Hollywood har spyttet ud de senere år.

Men hvor film som ’21 Jump Street’ og dens efterfølger forvalter det metaironiske lag med finesse, falder det seneste skud på stammen, ’Baywatch’, fuldstændigt til bunds med overgjorte tongue-in-cheek-jokes og tjubang-action.

Det kan måske skyldes, at den elskede 90’er-serie nærmest er for nem at forholde sig ironisk til. De ikoniske hovedrolleindehavere David Hasselhoff og Pamela Anderson er endt som karikerede parodier på sig selv i populærkulturen (vi slipper ikke for de obligatoriske cameos), og ingen tog vel heller ikke dengang serien om de nærmest muskuløse og storbarmede livreddere seriøst.

I hvert fald fremstår instruktør Seth Gordons (’De satans chefer’) genoplivning af livredderne Mitch, C.J., Summer og Matt Brody gabende uopfindsom funderet i en papirtynd og utæt historie om et nyt kuld af livreddere og en narkobaronesse, som bestikker og dræber sig vej til at overtage og privatisere strandpromenaden.

Filmen er ikke helt uden ’Baywatch’-charme, men allerede efter det første kvarter er flere af de meta-betændte jokes udtømt, og det hele smuldrer som sand mellem fingrene på Gordon & co., som fortaber sig i en fastklemt pik i en liggestol, testosteron-svedige manddomsprøver, sarkastiske bikini-slowmotions og kalorielet action tilsat popmusik.

’Baywatch’s anker er en fornøjelig Dwayne Johson, der med sit hvide tandpastasmil og sin hårdpumpede fysik stråler og spiller med de humoristiske muskler. Vaskebrættet Zac Efron er heller ikke uden komisk snilde som den utilpassede Matt Brody, hvis karakterudvikling står som den centrale hjørnesten i fortællingen (ikke helt ulig hans fine rolle i ’Bad Neighbours’-filmene).

Desværre står og falder de begge med det svage og daterede materiale. Hvornår var det sidst sjovt at se en mand klædt ud som kvinde?

Apropos ender det kvindelige cast mest af alt som barmfagre galionsfigurer, og det ville have klædt ’Baywatch’ at spidde den originale series sexistiske verdenssyn fremfor at fortabe sig i pik og patter.


Kort sagt:
Charmen og den gode historie udebliver i et overgjort, selvironisk reboot af den populære 90’er-serie, der fortaber sig i dick jokes og kalorietom action.

Læs også: Hollywoods forklaring på ‘Baywatch’- og ‘Pirates’-flop er patetisk

Spillefilm. Instruktion: Seth Gordon. Medvirkende: Dwayne Johnson, Zac Efron, Pryyanka Chopra, Alexanra Daddario, Jon Bass, Kelly Rohrbach, Ilfenesh Hadera, David Hasselhoff, Pamela Anderson. Spilletid: 116 min.. Premiere: I biografen 1. juni 2017. Kan ses på Netflix og Blockbuster.
Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af