‘SNL’-sketch med Ryan Gosling får ‘Avatar’-designer til at gå til bekendelse

‘SNL’-sketch med Ryan Gosling får ‘Avatar’-designer til at gå til bekendelse

Papyrus. Var man ikke bekendt med denne skrifttype, så blev man det efter den (tragi)komiske falske trailer med Ryan Gosling, som var en del af den forgangne weekends ‘Saturday Night Live’. Ryan Gosling spiller en person, der er sygeligt besat og frustreret over, at en grafisk designer fik lov til at slippe afsted med at vælge papyrus-skrifttypen til James Camerons megasællert ’Avatar’ for ni år siden.

Siden weekenden er videoen blev set af over 2,5 millioner på Youtube, og den rigtige idemand bag ’Avatar’-logoet, hvis papyrus-skrifttype siden er blevet imiteret i alt fra Shakira-merchandise og solgt til Microsoft og Apple, står nu frem for at give en forklaring på det hele.

»Jeg så klippet, og min kone og jeg flækkede af grin. Vi kunne ikke stoppe med at grine. Det er noget af det bedste, jeg har set«, fortæller Chris Costello til CBS News Sunday.

I videoen spilles den grafiske designer af ‘SNL’-medlemmet Kyle Mooney, som Gosling blandt andet beskylder for dovenskab, mens han undrer sig over, om han valgte papyrus-skrifttypen af ren ondskab. I virkeligheden forholder det sig noget anderledes.

»Jeg designede skrifttypen, da jeg var 23 år. Jeg var lige kommet ud af college og kæmpede med forskellige ting i livet. Jeg studerede biblen for at søge efter Gud, og så kom jeg i tanke om denne skrifttype. Den er opstået af ideen om at tænke på bibelsk tid, Egypten og Mellemøsten. Jeg begyndte at kradse alfabetet ned, mens jeg var på arbejde, og det så ret fedt ud«, forklarer Costello til CBS og afslutter:

»Jeg havde ingen idé om, at det ville havne på alle computere i Verden og brugt til al tænkelig form for design. Det kommer også bag på mig«.

»Det var ikke meningen, at det skulle bruges til alt – det er alt for overbrugt«.

Læs også: Ryan Gosling er besat af ‘Avatar’-skrifttype i fake ‘SNL’-trailer

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af