Guldbjørnvinderen ’Synonyms’ tegner til at blive en af årets bedste film – se traileren

Immigrationskomedien ’Synonyms’ vandt hovedprisen Guldbjørnen på dette års Berlin Film Festival.

I filmen ankommer den unge eks-soldat Yoav til Paris for at lægge sin israelske baggrund fra sig og skabe en fransk identitet. Mens han er ved at drukne i sit badekar, får han sit tøj stjålet. Hans underboer, et ungt fransk par, kommer til hans redning og kommer til at spille en afgørende rolle i hans nye liv.

Vores udsendte udnævnte filmen til festivalens bedste og beskrev den som »intens, kaotisk og overraskende«. Det anerkendte amerikanske medie Indiewire kårede den fornylig som en af de bedste film i dette årti. I den korte trailer kan man allerede ane, at debuterende skuespiller Tom Merciers præstation er værd at se frem til.

Instruktøren er israelske Nadiv Lapid, der står bag den originale version af ’The Kindergarten Teacher’, hvis amerikanske remake havde Maggie Gyllenhall i hovedrollen. Ligesom sin hovedperson har Lapid selv udtalt sig om sin baggrund i det israelske millitær, og om at han flyttede til Frankrig i troen på, at hans sande natur var europæisk.

Nationalitetstemaet afspejler sig i filmens produktionsforhold, der er både fransk, israelsk og tysk. Det tyske islæt kommer fra instruktøren Maren Ade, som stod bag den Oscar-nominerede ’Min far Toni Erdmann’, og som er producer på ‘Synonyms’.

Filmen får amerikansk premiere 25. oktober, men om den rammer de danske biografer, er endnu uvist.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af