Prominente komikere bakker op om fyret ‘Saturday Night Live’-kollega

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den amerikanske komiker Shane Gillis blev forleden afskediget af sketchshowet ‘Saturday Night Live’, kun fire dage efter sin ansættelse, på grund af racistisk sprogbrug i sin podcast, hvor han blandt andet talte nedsættende om folk med asiatisk baggrund.

Nu bakker en række andre amerikanske komikere Gillis op og kritiserer fyringen.

I Comedy Central-talkshowet ’Lights Out’  var komikerne Bill Burr og Jim Jefferies i studiet hos komiker og tidligere ‘SNL’-medlem David Spade, hvor de tre mænd ikke lod til at have meget til overs for fyringen af Gillis:

»Det her er bare cancel culture«, lød det fra Jefferies, »Han skulle ikke have været fyret, det var bare et par ting fra før i tiden. Skal vi til at gennemrode alles fortid?«.

Den podcast, hvor Gillis leverede en rant om Chinatown, hvori han brugte det nedsættende tilnavn »chinks«, blev udgivet i september 2018, og en række af de nu slettede episoder blev udgivet tidligere i år.

Bill Burr, der er kendt for sin grovkornede comedy-stil, lagde ikke skjul på, at han synes, fyringen var til grin:

»Går de tilbage og undersøger, hvilke gode ting en person muligvis har gjort, eller er det kun de dårlige ting, de er ude efter? Jeg mener, det kan man ærlig talt gøre mod alle. Vi stiller ikke op til præsidentvalget, hvornår går det her fucking over?«.

»I millennials, I er en bunke rotter alle sammen«, tilføjede han afslutningsvis. »Det betyder intet for dem. De vil bare få folk i problemer«.

Da ’SNL’ offentliggjorde fyringen, gav det tidligere castmedlem, skuespiller og komiker Rob Schneider, en undskyldning til den unge Shane Gillis på Twitter, hvor han omtalte tiden som en »utilgivende æra for kultur«. Senere udtrykte han, at han mente, en fyring var for hård en straf, og at en suspension havde været mere passende:


Da Gillis selv kommenterede sin fyring på Twitter, var det med anerkendelse for ’SNL’, men med en stikpille til selvsamme cancel culture, som Burr og Jefferies udtrykker afsky for:

Læs også: Hør talk om komik i en krænkelsestid til Soundvenues gratis éndagsfestival INPUT – med de sjoveste navne fra den unge komikergeneration

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af