Bong Joon-hos tolk arbejder på sin egen film inspireret af awardsæsonen

Bong Joon-hos tolk arbejder på sin egen film inspireret af awardsæsonen
Foto: Kevin Winter/Getty Images

Havde det ikke været for den sydkoreanske tolk Sharon Choi, havde ’Parasite’-skaberen Bong Joon-hos takketaler under søndagens Oscar-ceremoni for den knapt så koreansk-kyndige primært bestået af »thank you« og »I’m bloody ready to drink tonight«. Vi siger ikke, at de to udtalelser ikke udgør en værdig takketale – men den 25-årige Choi gjorde nu alligevel et ualmindeligt godt oversætterarbejde på scenen.

Til Oscar-festen afslørede Bong Joon-ho backstage, at Choi også selv er filmskaber – og at hun sågar arbejder på en spillefilm. »Hun studerede film på universitetet, jah, så jeg er nysgerrig på hendes manuskript,« fortalte han. »Faktisk skriver hun et manuskript i spillefilmslængde, jeg er så nysgerrig på det«.

Choi har fulgt med Bong Joon-ho under hele awardsæsonen – lige siden ’Parasite’s verdenspremiere på Cannes-festivalen sidste år. Hun har således været med på en rejse, der har taget hende verden rundt til et utal af prisuddelinger, hvor hun har hjulpet den sydkoreanske auteur med at takke for den massive succes, ’Paraste’ har mødt. Det er derfor også hele denne rejse gennem awardsæsonen, der efter sigende danner udgangspunktet på for Chois egen spillefilm. Hvorvidt den så er selvbiografisk eller blot inspireret af hele rejsen, melder historien endnu intet om.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af