Karantænekur med Frederik Cilius: »Det kan måske lette stemningen lidt i indespærringen«

Med begrænset udgang og vennebesøg er kulturinspiration guld værd. Derfor har vi spurgt nogle fantastiske mennesker om hjælp. I dag er det Frederik Cilius’ tur.
Karantænekur med Frederik Cilius: »Det kan måske lette stemningen lidt i indespærringen«
Frederik Cilius. (Foto: Tobias Selnæs Markussen for Soundvenue)

Frederik Cilius er én af de mange i kulturlivet, der har mærket coronakarantænen meget direkte på egen krop.

Cilius og makkeren Rasmus Bruuns nye show med Kirsten Birgit Shiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun, ’Sommeren på Birgitø’, havde premiere den 5. marts og nåede blot en lille uges forestillinger, før alt måtte sættes i bero. Showet skulle være kørt frem til den 18. april, og som så mange andre ting er det nu usikkert, om og hvordan det kan vende tilbage, når verden engang vender tilbage til en eller anden form for normaltilstand.

Men Cilius og Bruun nægter at ligge på den lade side. I tirsdags genoplivede de det ellers med Radio 24syv hedengangne ‘Den Korte Radioavis’ under navnet ’Den Korte Coronavis’ på platformen Spreaker. Og selvom det må have været en kolossal skuffelse at lukke endnu et show utidigt, må man sige, at duoen er i topform i deres vante radioformat. Man kunne få fornemmelsen af, at de har savnet det.

Her anbefaler Frederik Cilius, hvordan man kan tilbringe de mange dage bag hjemmets fire vægge.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En film…

‘Once Upon a Time in the West’

»Det er en fantastisk film med måske verdens bedste soundtrack af Ennio Morricone. Henry Fonda som skurk, Bronson som helt og Claudia Cardinale som storsveder i næsten hver scene – lige ned mellem sine store babser. Så varer den næsten tre timer, og så gik der tid med det«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

En tv-serie…

‘Scandinavian Star’

»Lige nu ser jeg ‘Formula 1’ på Netflix. Det er dog lige lovligt meget lather, rinser, repeat over opbygningen. Så det næste, jeg vil give mig i kast med, er DR’s serie om Scandinavian Star, der er druknet noget så gevaldigt i Corona. Jeg har hørt fra pålidelig kilde (Mads Brügger), at den skulle være virkelig god«.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Et album…

Miles Davis & Gil Evans ‘Sketches of Spain’

»Det er symfonisk jazz – og skide godt«.

En bog…

‘Pesten i Bergamo’ af J.P. Jacobsen

»Jeg har ikke læst den, men mon ikke den er nervepirrende«.

Listen to “Den Korte CoronAvis” on Spreaker.

En podcast…

‘Den Korte Coronavis’ + ‘Literature & History’

»Det kan måske være med til at lette stemningen lidt i indespærringen. Det hjælper i hvert fald for Rasmus og jeg. Hvis jeg ikke skal anbefale mig selv, kan jeg anbefale ‘Literature & History’ – det er måske verdens mest gennemarbejdede podcast.

En literaturforsker sætter verdenshistoriens største litterære værker ind i deres historiske kontekst, og han begynder fra BEGYNDELSEN med 7.000 år gamle sumeriske sagn. Det sætter Biblens skabelsesberetning lidt i kontekst. Det er formidling på højt plan af svært stof«. (Lyt HER.)

En madret…

Brunkål

»Det er rigtig krigsmad. Smager skidegodt, og så er der mad til en uge for 50 kroner – ikke inklusive Kålpølser fra Højer«.

Et website…

Youtube.com

»Jeg er begyndt at følge en skakkanal, der hedder Agadmator’s Chess Channel. Agadmator er en eller anden serbokroatisk skakkyndig med Monroe-modermærke, der gennemgår de største partier gennem tiden. Det er virkelig indsigtsfyldt – og man får virkelig respekt og forståelse for stormestrenes evner«.

En app…

Chess.com

»Man kan lige snuppe sig et hurtigt slag skak med en vilkårlig fremmed. Eller en ven. Min rating er steget 300 point, siden coronaen brød ud. Jeg er dog stadig ret så dårlig og har tabt 30 spil i træk mod Rasmus. Mit brugernavn er Fidde-Frederiksen, hvis man har lyst til at slå mig«.

Et hemmelig talent…

Jonglere

»Jeg brugte forrige sommer på at lære at jonglere med tre bolde. Det var faktisk meget sjovt og noget nær det eneste, jeg kan gøre med min krop, uden at den kommer til skade. Et godt råd er at øve sig over en seng. Så skal man ikke bukke sig så meget ned«.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af