Disse film skal du streame i april – fra Chris Hemsworth som lejemorder til Hugh Jackman som storsvindler

Vi har mere tid til at streame end nogensinde. Så aprils streamingklar filmudbud kommer som sendt fra himlen.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Tigertail’

Alan Yang skabte ‘Master of None’ sammen med sin makker Aziz Ansari og har tidligere også arbejdet på komedienyklassikeren ‘Parks and Recreation’, men hans navn får næppe mange klokker til at ringe blandt publikum.

Det kan måske ændre sig nu, hvor Yang instruktørdebuterer med den seriøse immigrationshistorie ’Tigertail’, som følger den taiwanesiske mand Grover, der engang gav sin barndomsveninde et løfte: Når han en dag rejser fra hjemlandet, skal hun med ham til USA, hvor al kultur, der er noget værd, kommer fra.

Grover har så travlt med at rejse, at han en dag stikker af uden veninden. Hende efterlader han nemlig, uden at sige farvel, til fordel for rigmandsdatteren Zhenzhe, hvis far sponsorerer en tur til USA, hvis Grover gifter sig med hende først.

’Tigertail’ kan lyde som en blanding af ‘Master of None’ og ‘Crazy Rich Asians’, men med sin egen struktur og tone i fortællingen, der udfolder sig over en årrække med et skiftende cast af hovedskuespillere.

Kan ses på Netflix 10. april.

’Extraction’

’Extraction’ handler om den toptrænede lejemorder Tyler Rake (Chris Hemsworth), der bliver hyret til sin mest krævende mission til dato af en mystisk klient. For en gangs skyld skal Tyler nemlig ikke bruge sine morderiske evner, men derimod redde en svært bevogtet dreng, der muligvis er søn af en international narkohandler.

Actionthrilleren er skrevet af Avengers-instruktør Joe Russo og instrueret af spillefilmdebutant Sam Hargrave, hvis cv – stuntkoordinator på samtlige Marvel-film siden 2009 – nok ikke efterlader megen spekulation om, hvorfra de to kender hinanden.

Udover Hemsworth er også David Harbour (‘Stranger Things‘, ‘Hellboy’) og Golshifteh Farahani (‘Paterson’) på rollelisten.

Kan ses på Netflix 24. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Den gyldne handske’

Den grænseoverskridende ’Den gyldne handske’ er baseret på en dyster roman af Heinz Strunk og handler om seriemorderen Fritz Honka, der i 1970’erne myrdede mindst fire kvinder i Hamburgs rabarberkvarter St. Pauli. En bydel, manden bag den makabre film, instruktør Fatih Akin, selv er opvokset i.

Titlen på filmen stammer fra navnet på det værtshus, Fritz Honka dag ud og dag ind hængte ud i i sin søgen efter sit næste offer. Honka, der spilles isnende og uforudsigeligt af den kun 23-årige Jonas Dassler, er noget af det mest frastødende, man kan forestille sig. Og læg så dertil et voldsomt og utilregneligt temperament.

Filmen er en slice of life-fortælling om en jammerlig og dybt alkoholiseret mand på bunden af samfundet. ’Den gyldne handske’ er et klamt, hjerteskærende og provokerende opgør med borgerskabet og den gode smag, som mildest talt får en til at væmmes. Den vil dele vandene – men vores anmelder gav fem stjerner.

Kan ses på Blockbuster 6. april.

’Love Wedding Repeat’

Bryllupper er bare det værste. Det mener singlen Jack (Sam Claflin fra ’The Hunger Games’) i hvert fald, især efter han til sin søsters bryllup støder på sin smukke eks (Olivia Munn), der tilsyneladende har det super uden ham.

Samtidig har bruden, Jacks søster Hayley (Eleanor May Tomlinson ’Colette’), heller ikke den bedste dag, for hun har nemlig tøjkrise og har netop fået nys om, at bordplanen måske er blevet sat op, uden hendes mand har kigget på den. #Krise.

’Love Wedding Repeat’ er manusforfatter Dean Craigs (den sjove ‘Death at a Funeral’ fra 2007) instruktørdebut og er baseret på det franske drama ’Plan de table’ fra 2012, hvor en bryllupsdag går komplet i kage, tåkrummende nøje fulgt af en lang række gæsters skiftende synsvinkler.

Kan ses på Netflix 10. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Bad Education’

‘Bad Education’ vakte opsigt på sidste års Toronto Film Festival, hvor den blev lovprist for Hugh Jackmans storpræstation som den autentiske amerikanske skoleleder, der stod bag en af landets største underslæbskandaler nogensinde.

Filmen er instrueret af Corey Finley, der debuterede med den geniale indiefilm ‘Thoroughbreds’ og er baseret på hændelser, som manusforfatteren Mike Makowsky observerede på nært hold, da han var studerende på Roslyn High School, som er filmens omdrejningspunkt.

Hugh Jackman fører an for et stærkt cast, der desuden tæller Allison Janney, Ray Romano og Alex Wolff. Jackman spiller den bedrageriske skoleleder, der overtager et administrativt rod og beslutter sig for at få skuden på ret køl ved hjælp af et spektakulært svindelnummer.

Kan ses på HBO Nordic 26. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Honey Boy’

Shia LaBeouf kan tilføje titlen som spillefilmmanuskriptforfatter til cv’et med det selvbiografiske drama ’Honey Boy’, hvori han også påtager sig at spille rollen som sin egen alkohol- og heroinmisbrugende far.

Filmen fortæller historien om LaBeoufs barndom og oplevelser med gennembruddet i en stor Hollywood-blockbuster (læs: ‘Transformers’). I rollen som en ung Shia finder vi henholdsvis Noah Jupe (’A Quiet Place’) og Lucas Hedges (’Manchester by the Sea’).

Instruktør Alma Har’el, der har baggrund som dokumentarist med de stiliserede perler ‘Bombay Beach’ og ‘Love True’ (produceret af LaBeouf), indfanger i ’Honey Boy’ smukt kontrasten mellem det solrige Los Angeles og byens natlige skyggeside, som LaBeouf i mange år har kæmpet for at slippe af med.

Kan ses på Blockbuster 14. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’BlacKkKlansman’

Veteranen Spike Lee er i topform med den lige dele hysterisk sjove, tragiske og indignerede film om racisme i USA.

’BlacKkKlansman’ er løst baseret på den virkelige kriminalbetjent Ron Stallworths selvbiografi om, hvordan han som ung sort undercover-betjent i Colorado Springs i 1979 infiltrerede den lokale Ku Klux Klan-afdeling.

John David Washington spiller Ron, der i en hurtig indskydelse svarer på en annonce for KKK ved at ringe op til den lokale formand og erklære sig enig i organisationens højreekstremistiske dagsorden.

Da han ikke selv kan møde op til en KKK-forsamling, sender han sin hvide, jødiske kollega Flip (Adam Driver) af sted. Sammen overbeviser de medlemmerne, helt op til klanlederen David Duke (Topher Grace), om deres dedikation til sagen og opnår på den måde værdifuld indsigt i KKK’s lyssky planer.

Filmen indbragte Spike Lee hans første Oscar, for bedste manuskript.

Kan ses på Netflix 28. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Scheme’

HBO-sportsdokumentaren ’The Scheme’ følger skandalen, der i 2017 rystede college-basketballverdenen, da det kom frem, at den tidligere Adidas-chef, Jim Gatto, og ni andre topmedarbejdere var blevet dømt for bestikkelse af unge basketball-talenter og for hvidvaskning af penge med tilknytning til basket-industrien.

I midten af afsløringen stod den basket-fikserede mellemmand Christian Dawkins, der allerede som 16-årig blev del af lyssky aktioner under sit ærligt tjente renomme som ung iværksætter og central aktør i USA’s basket-kultur.

Dawkins medvirker selv i dokumentaren, der er instrueret af den Emmy-vindende Pat Kondelis (‘Disgraced’).

Kan ses på HBO Nordic 1. april.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Knives Out’

Hvis man er klar på et manieret spil Cluedo med et komisk twist, er mysteriefilmen ‘Knives Out’ fra Rian Johnson (‘Brick’, ‘Looper’, ‘The Last Jedi’) et must-see.

Da Christopher Plummers karakter – en hovedrig krimiforfatter – dør dagen efter sin 85-års fødselsdag, sender det hans farverige familie på en vild jagt for at udpege en mistænkt, så de kan inkassere den afdødes formue.

Nu er det op til Daniel Craigs detektiv Benoit Blanc at finde den skyldige. Han kan vælge mellem en lang række stjernekendinge såsom forfatterens stålsatte datter, Jamie Lee Curtis, Toni Collette i form af en nassende svigerdatter, den lumske Don Johnson, den uskyldige teenager Katherine Langford eller Chris Evans i en urealistisk lækker sweater for bare at nævne et par stykker.

Kan ses på Blockbuster 3. april.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af