Får Christopher Nolans ‘Tenet’ premiere i juli? Studiet bag har et ufravigeligt krav

Får Christopher Nolans ‘Tenet’ premiere i juli? Studiet bag har et ufravigeligt krav

Som vi tidligere har skrevet her på siden, er hele filmverdens øjne rettet mod Christopher Nolans kommende ‘Tenet’? Den står nemlig til premiere 17. juli og er således udset til at være filmen, der kan lokke folk tilbage i biograferne efter den månedlange lukning verden over.

Men det store spørgsmål er, om dens premieredato holder. Det har tidligere forlydt, at Nolan tror så meget på sin film, at han ikke har noget imod at være prøveballon og lancere den første store titel efter corona.

Men nu er vi blevet lidt klogere på, hvilke tanker der går igennem hovederne på chefgangene hos studiet bag filmen, Warner Bros.

Deadline rapporterer baseret på »solide kilder«, at forudsætningen for premieren 17. juli er, at 80 procent af verdens biografer er genåbnet, og at New York, Los Angeles og San Franciscos biografer skal være åbnet. Er der ikke udsigt til det inden for de næste tre uger, flytter Warner filmen.

I så fald tyder meget ifølge Deadline på, at ‘Tenet’ i stedet vil åbne 14. august, som lige nu er ‘Wonder Woman: 1984’s premieredato. Den vil så flytte til december. Med andre ord: Rykker ‘Tenet’ er hele premierekalenderen igen oppe i luften – og biograferne kan kigge endnu længere efter blockbusterindtjening.

Hvilke krav Warner stiller til biografernes belægning ved premieredatoen, vides ikke. For ét er at biograferne er åbne – men hvis de kun må sælge hver anden række eller sæde, er det også et hårdt slag for en film af ‘Tenet’s kaliber.

Ifølge Deadline kan det ikke komme på tale, at filmen får premiere på forskellige datoer i forskellige lande. Warner er nemlig bange for, at spoilerne hurtigt vil florere og potentielt ødelægge oplevelsen i de lande, der kommer til sidst.

Vi krydser fingre for, at vi allerede i juli får at se, hvad Nolan har kokkereret til os denne gang.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af