Nikolaj Coster-Waldau får hovedrollen i kommende dansk Netflix-film

Nikolaj Coster-Waldau har, som sine kollegaer Mads Mikkelsen, Pilou Asbæk og Sidse Babett Knudsen, nydt stor succes i udlandet de seneste år, især i kraft af sin medvirken i »Game of Thrones«. Nu har han fundet sit næste projekt i form af den dansk/islandske Netflix-film, »Against the Ice«.
Nikolaj Coster-Waldau får hovedrollen i kommende dansk Netflix-film
Foto: Jason Idris / Soundvenue
STREAMING TOGETHER

Efter afslutningen på ’Game of Thrones’ har Nikolaj Coster-Waldau penduleret mellem danske (’Krudttønden’, ’Selvmordsturisten’) og internationale film (som ’The Silencing’), og hans næste film lander et eller andet sted mellem netop Danmark og udlandet: Det bliver nemlig den dansk-islandske Netflix-film, ’Against the Ice’.

Filmen foregår i 1909 og handler om den danske Alabama-ekspedition, hvis formål var at overbevise USA, der mente at have krav på Nordøstgrønland, om at Grønland var ét land. Coster-Waldau spiller hovedrollen i filmen som kaptajn Ejnar Mikkelsen, lederen af ekspeditionen. Sammen med et enkelt besætningsmedlem, Iver Iversen (spillet af Joe Cole fra ’Peaky Blinders’), må Mikkelsen drage igennem et utilgiveligt islandsskab på en rejse, der langt fra går som planlagt, og som tester de to mænds viljestyrke, psyke og venskab.

»’Against the Ice’ har fra starten været et sandt passionsprojekt for mig«, udtaler Nikolaj Coster-Waldau i en pressemeddelelse. »Den kombinerer en masse temaer, jeg er meget begejstret for: Eventyr, Grønland, kammeratskab, loyalitet og kærlighed. Det er en intens udforskning af to mænd, to modsætninger, der er fanget i episke, farlige omgivelser«.

Filmen er baseret på Ejnar Mikkelsens egen roman ’Farlig tomandsfærd’, og Coster-Waldau har, udover sin medvirken, også skrevet manuskriptet til filmen sammen med Joe Derrick. Coster-Waldaus kone, Nukâka Coster-Waldau, stammer selv fra Grønland, så han har et tæt forhold til øen.

I instruktørstolen finder man danske Peter Flinth, som først gjorde sig bemærket med ’Ørnens øje’ (1997) og siden ’Arn’-filmene (2007-08).

Det er ikke lang tid siden, at man kunne opleve en anden af vores danske superstjerner, Mads Mikkelsen, i en beslægtet rolle i filmen ’Arctic’ fra 2018.

Den primære producent, islandske Baltasar Kormákur, har også en fortid i survival-genren med filmen ’Dybet’ (2012) og ’Everest’ (2015), der også tog udgangspunkt i mennesker, der må overleve under ekstreme forhold.

’Against the Ice’ får premiere i løbet af 2021, mens en præcis dato endnu ikke er fastlagt. Nikolaj Coster-Waldau er, også aktuel senere på året med den kommende Christoffer Boe-film, ‘Smagen af Sult’.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af