Johnny Depp lander sin første filmrolle efter »boykot« og fyring

Johnny Depp lander sin første filmrolle efter »boykot« og fyring
Johnny Depp. (Foto: Christopher Polk/Getty Images)

Johnny Depp har fundet en vej tilbage til det store lærred efter sin skandaleramte skilsmisse med Amber Heard og efterfølgende fyring fra ‘Fantastiske skabninger 3’.

Depp har nemlig landet hovedrollen som Louis XV i den franske instruktør Maïwenns kommende spillefilm, der endnu ikke har en officiel titel. Det skriver Variety.

Filmen, der går i optagelse til sommer, følger den afholdte franske konge med tilnavnet »den elskede«, der regerede i en knap 60-årig periode fra 1715, hvor han var kun fem år gammel. Louis XV døde kort efter, at han var blevet anklaget for korruption.

Maïwenn er et fast instruktørnavn på Cannes Film Festival. Hun vandt Juryens pris på festivalen i 2011 med gennembruddet ‘Polisse’ og konkurrerede om Guldpalmen igen i 2015 med Vincent Cassel-dramaet ‘Mon Roi’. Hendes seneste film ‘DNA’ var udtaget til den aflyste Cannes-festival i 2020.

Depp tabte en retssag mod tabloidavisen The Sun, der fik medhold i at beskrive skuespilleren som en »wifebeater« i 2020. Siden da blev han fyret fra sin rolle som Grindelwald i den tredje ‘Fantastiske skabninger’-film – en rolle, der i stedet gik til Mads Mikkelsen.

Hans anden aktuelle film ‘Minamata‘ blev lagt på hylden, hvilket blandt andet medvirkede til, at Depp beskrev, at Hollywood var i færd med at boykotte ham.

Om han får lov at vende tilbage til det amerikanske filmmekka er endnu uvist, men castingen som Louis XV viser, at han altså stadig har en plads i den europæiske filmverden.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af