Boykottede Johnny Depp langer ud efter »cancel culture«: »Jeg kan love jer for, at ingen kan vide sig sikre«

Boykottede Johnny Depp langer ud efter »cancel culture«: »Jeg kan love jer for, at ingen kan vide sig sikre«
Johnny Depp i 2017. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Johnny Depp synes at være en færdig mand i Hollywood. Efter han sidste år tabte en stor retssag mod tabloidavisen The Sun, som ifølge dommeren var i sin gode ret til at kalde skuespilleren en »wife beater«, har den amerikanske filmindustri i hvert fald ikke villet røre ham med en ildtang.

For nyligt udtalte Depp selv i et interview, at han føler sig boykottet af Hollywood, efter han blandt andet har mistet sin prominente rolle som Gellert Grindelwald i den kommende tredje ‘Fantastiske skabinger’-film (hvor Mads Mikkelsen som bekendt har overtaget Depps skurkerolle).

Et godt stykke væk fra den amerikanske filmbranche er den igangværende spanske San Sebastian-filmfestival gået imod strømmen ved at tildele Johnny Depp en ærespris. Inden han i går modtog den såkaldte Donostia-pris, ytrede skuespilleren sig ikke overraskende meget kritisk over for det han kalder »cancel culture«, der efter hans opfattelse har haft store konsekvenser for hans karriere.

»Man kan se det som en historisk begivenhed, der varede så længe, som den nu varede. Denne cancel culture, denne pludselige trang til at dømme baseret på noget, der reelt set beløber sig til forurenet luft«, sagde Depp ifølge Deadline. »Nu er det gået så meget for vidt, at jeg kan love jer for, at ingen kan vide sig sikre. Ikke en eneste af jer«.

»Det kræver én sætning, og så har man ikke længere fast grund under fødderne, så er tæppet blevet trukket væk under én. Det er ikke kun sket for mig, det er er sket for en masse personer. Den her type ting er sket for kvinder, mænd. Børn har lidt under forskellige former for ubehageligheder. Desværre begynder de på et tidspunkt at tænke, at det er normalt – eller at de selv er sådan – når det ikke er tilfældet«, fortsatte Depp, inden han sluttede sin tale af med en opfordring til at kæmpe imod:

»Det er ligegyldigt, om en dom i sig selv har taget noget kunstnerisk frihed. Når der sker en uretfærdighed, om det så er mod dig eller nogen, du elsker eller tror på, så gør modstand, lad være med at sætte dig ned. For de har brug for dig«.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af