Det skal du streame i juni – fra ‘Atlanta’ i Danmark til Netflix-komedie med Josephine Park

I juni kan du se eller gense nogle af årets store biograffænomener, mens flere af tidens stærkeste serier gør comeback.
Det skal du streame i juni – fra ‘Atlanta’ i Danmark til Netflix-komedie med Josephine Park
Lakeith Stanfield, Brian Tyree Henry og Donald Glover i 'Atlanta'. (Foto: PR)
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Atlanta’ sæson 3

Efter knap fire års ventetid kan vi endelig se frem til et gensyn med Paper Boi (Brian Tyree Henry), Earn (Donald Glover), Darius (Lakeith Stanfield) og Van (Zazie Beetz).

Denne gang er firkløveren på en mareridtsagtig turné gennem Europa, der i den nye trailer blandt andet indebærer besøg til flere sceniske europæiske attraktioner, Amsterdams Red Light District og grænseoverskridende lufthavnsvisitationer.

Den nye sæson, der også kortvarigt kommer forbi Danmark, ser ud til at sætte karakterernes outsiderforhold til verden omkring dem på spidsen, når de konfronteres med den latente racisme i Europa.

’Atlanta’ sæson 3 kan ses på Disney+ fra 29. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Salsa’

‘Salsa’ har søstrene Safina Coster-Waldau og Filippa Navarana i hovedrollerne som søstrene Uma på 19 og Victoria på 22. Uma er netop blevet færdig med gymnasiet, mens Victoria er droppet ud og er på vej mod nye eventyr i Mexico.

Uma drømmer om at kunne nyde sex uden følelser, så da en ny sex-app, DRIFT, kommer frem, kaster hun sig nysgerrigt over eksperimentet. Victoria er mere tilbageholdende, men fatter til gengæld ny interesse for en gammel flamme.

Jonas Risvig har baseret serien på grundig research med workshops, paneler og input fra en stor flok unge i samme alder.

’Salsa’ kan ses på DR TV fra 3. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Skruk’

De danske Netflix-serier har hidtil primært gjort sig i alvorstung nordic noir og science fiction i ‘The Rain’, ‘Equinox’, ‘Kastanjemanden’ og ‘Chosen’. Men nu er tiden kommet til en komedie – eller dramedy, i hvert fald.

Serien handler om fertilitetslægen Nana (Josephine Park), der i en gevaldig brandert inseminerer sig selv med sin ekskærestes sæd – og bliver gravid, hvilket selvfølgelig åbner op for en række forklaringsproblemer for Nana.

Bag serien står Amalie Næsby Fick og Nikolaj Feifer. Fick er egentlig animationsinstruktør, men lavede i 2020 også den vellykkede liveaction-serie ‘Sex’ for TV 2. Feifer har blandt andet instrueret afsnit til ‘Banken’ og ‘Sjit Happens’, ligesom han var medforfatter på ‘Blå bog for evigt’ til TV 2 Zulu sidste år.

’Skruk’ kan ses på Netflix fra 8. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Boys’ sæson 3

Der er efterhånden få, som ikke har hørt om modbevægelsen til Marvels glamourøse æstetisering af superkræfter med ’The Boys’ i front, som viser, at superkræfter ikke gør mennesker bedre, men blot overdriver deres menneskelige mangler.

Seriens skurk har indtil videre været superman-ækvivalenten Homelander (Antony Starr), men nu introduceres der endnu en ‘helt’. Denne gang parodiseres Captain America med supersoldaten fra Anden Verdenskrig, Soldier Boy.

Det har været et fredeligt år siden sæson 2, hvor både Homelander og Karl Urbans Billy Butcher har taget den med ro. Men når The Boys hører om et mystisk anti-Supe-våben, bringer det dem på kollisionskurs med The Seven igen.

’The Boys’ sæson 3 kan ses på Amazon Prime fra 3. juni

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Cha Cha Real Smooth’

Cooper Raiffs anden film ’Cha Cha Real Smooth’ vandt publikumsprisen på årets Sundance-festival, hvor den havde verdenspremiere. Raiff har skrevet, instrueret og spiller selv hovedrollen som den nyuddannede Andrew, som uden et mål i livet støder sammen med den syv år ældre singlemor Domino (Dakota Johnson).

Raiff har tidligere skrevet, instrueret og spillet med i ’Shithouse’, som var en følsom fortælling om en ung fyrs start på college. Han laver film ud fra egne erfaringer, som undgår at blive navlepillende, men rammer nogle universelt genkendelige ungdomstemaer.

Hvis han fortsætter i denne retning, vil hans karriere bestemt være interessant at følge.

’Cha Cha Real Smooth’ kan ses på Apple TV+ fra 17. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Speak No Evil’

Christian Tafdrup skabte overskrifter og fik store anmelderroser med sin psykologiske gyser ‘Speak No Evil’, og nu rammer den streamingtjenesterne.

Filmen følger et dansk ægtepar (Morten Burian og Sidsel Siem Koch), der er kørt fast i livets trædemølle. Da de møder et fascinerende hollandsk par på en ferie, beslutter de sig for at bryde livets monotoni og besøge de nye bekendtskaber i deres mystiske hollandske bolig helt ude på bøhlandet.

Men intet er, som det ser ud, når den danske kernefamilie langsomt får sine grænser overskredet på en måde, som udfordrer de indlærte værdier fra det nordiske velfærdssamfund.

’Speak No Evil’ kan ses på Blockbuster fra 23. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Irma Vep’

En desillusioneret amerikansk skuespiller, Mira (Alicia Vikander), rejser til Frankrig, hvor hun skal spille Irma Vep i et remake af den franske stumfilm ’Les Vampires’. Mira og Irmas liv flyder sammen, mens instruktørens særheder komplicerer produktionen.

Serien er selv et remake af den franske film af samme navn fra 1996, hvor hovedrollen var Maggie Cheung, som spillede selv i en metafilm om film, som kaldte sig selv en latex-komedie, da karakteren Irma Vep det meste af tiden er iført en stram sort latexdragt.

Selvom Vikander ikke direkte spiller sig selv, men karakteren Mira (et anagram fra Irma, hvis navn er et anagram på vampire), trækker serien klare linjer til den unge kvindelige skuespillers karriere. Serien instrueres af Olivier Assayas, som også instruerede filmen, og produceres af A24.

’Irma Vep’ kan ses på HBO Max fra 7. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Licorice Pizza’

Paul Thomas Anderson er tilbage! Og hans coming of age-film sat i 70’ernes San Fernando Valley, hvor ’There Will Be Blood’-instruktøren selv voksede op, er hans mest legende og lette til dato.

Vi følger en highschool-elev og tidligere barneskuespiller (Cooper Hoffman, søn af Philip Seymour Hofman), der bliver med en 10 år ældre kvinde, spillet af Alana Haim fra bandet Haim.

Soundvenues anmelder gav fem stjerner ved biografpremieren – nu kommer den på streaming.

’Licorice Pizza’ kan ses på Blockbuster fra 20. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Hustle’

Adam Sandler vender tilbage i sin første seriøse rolle siden ‘Uncut Gems‘ som den afdankede basketball-talentspejder, der opdager en stjerneatlet (debutanten Juancho Hernangómez) med en mørk fortid på gadebanerne i Spanien. Han tager ham med tilbage til USA, og sammen trodser de alle forventninger for at bevise, at de hører hjemme i NBA.

‘Hustle’ produceres af ingen ringere end basketballikonet LeBron James. Rollelisten tæller desuden Ben Foster, Robert Duvall og Queen Latifah.

Særligt værd at bide mærke i er instruktøren Jeremiah Zager. Han debuterede i 2018 med den overvældende coming of age-fortælling ‘We the Animals’, og nu får han altså lov at bevise sit værd med en stor mainstreamfilm, der også går i kødet på den amerikanske drøm.

’Hustle’ kan ses på Netflix fra 10. juni.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Lamb’

En stærk kandidat til årets mest mærkværdige film – på den gode måde! Islandske Valdimir Jóhansson står bag historien – med manuskript af poeten Sjón – om et barnløst par, der tager et lille lam ind i huset og behandler det som et menneskebarn. Noomi Rapace, der selv er opvokset på Island, spiller kvinden, mens Hilmir Snær Guðnason er manden.

Den A24-producerede semigyser vandt Un Certain Regard-prisen på sidste års Cannes. ’Lamb’ gør fantastisk brug af praktiske og digitale effekter til at skabe babyfåret Ada, blandt andet takket være danske VFX-mester Peter Hjorth.

Med atmosfæriske billeder af den bjergtagende natur og de skiftende årstider fremmaner Jóhannsson en ulmende fare, som langsomt omslutter den umage familie og tilfører både neglebidende spænding og kolde gys.

‘Lamb’ kan ses på Blockbuster fra 13. juni.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af