’Squid Game’ møder ’Gladiator’: Netflix’ seneste sydkoreanske hit er vildt forfriskende

I det nervepirrende sydkoreanske gameshow ’Physical: 100’ på Netflix behandler deltagerne hinanden på en helt anden måde, end man er vant til fra dansk og amerikansk reality.
’Squid Game’ møder ’Gladiator’: Netflix’ seneste sydkoreanske hit er vildt forfriskende
'Physical 100'. (Foto: Netflix)

100 deltagere samlet i et sydkoreansk battle royale med en kæmpe bunke penge på spil. Lyder det bekendt?

’Physical: 100’ er Netflix’ nye ’Squid Game’-agtige realityshow, hvor 100 toptrænede atleter, bodybuildere, soldater og overall stærke mennesker kæmper om at være last man standing efter en række neglebidende udfordringer.

Vinderen får 300 millioner won – cirka 1,6 millioner danske kroner.

’Physical: 100’ er ’Squid Game’ møder ’Gladiator’. Imens vi venter på den egentlige ‘Squid Game’-reality-spinoff er hele universet tydeligt inspireret af Netflix-kæmpehittet, fra de ens træningsuniformer til den lidt dystopiske setting uden vinduer, maskeklædte vagter og den ansigtsløse stemme, der styrer showet.

Men i ’Physical: 100’ er der ingen børnelege eller creepy dukker – udfordringerne er derimod skræddersyet fysisk overlegne deltagere.

Nå ja, og så er der selvfølgelig heller ingen, der dør. Men deltagerne tager stadig udfordringerne gravalvorligt!

Motivation til at komme i fitten

Efter et par afsnit begyndte selv jeg – en selvproklameret sofakartoffel, som tilfældigvis altid havde slemme menstruationssmerter, når der var bip-test i gymnasiet – at tænke, at det må være fedt nok at være så stærk.

Og noget tyder på, at jeg ikke er den eneste, der er blevet småmotiveret af deltagernes vilde fysik. Flere TikTokere laver videoer, hvor de forsøger sig med ’The Physical: 100 challenge’, inspireret af udfordringen, hvor deltagerne skal holde fast i en metalbar meget højt oppe og undgå at falde ned.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Der er nogle seje damer med! Alle deltager på lige fod, uanset køn og alder, og ud af de 23 kvinder, som var med fra start, klarer tre det til semifinalen.

Flere deltagere påpeger i nogle af udfordringerne, at kvinderne ikke har lige så gode chancer som mændene på grund af deres fysik.

‘Physical 100’. (Foto: Netflix)

Men Jang Ho-gi, skaberen af programmet, har udtalt, at han netop ønskede at finde den stærkeste krop på tværs af køn, race og alder, og at der derfor ikke er mere fokus på at tilpasse og proportionere udfordringerne til den enkelte.

En anderledes kultur

Der er noget vildt forfriskende over de sydkoreanske deltageres tilgang til konkurrencen, som man ikke er vant til at se i denne slags programmer fra Danmark eller USA.

Deltagerne har generelt kæmpe respekt for hinanden og prioriterer i meget høj grad at opføre sig ærefuldt.

Et af de fineste eksempler er, da brandmand og tidligere MMA-kæmper Shin Dong-guk og hans idol, den lidt ældre MMA-legende Choo Sung-hoon (med kælenavnet Sexyama – direkte oversat til sexet bjerg), skal kæmpe om, hvem der kan holde fast i en bold længst tid.

Shin Dong-guk foreslår Sexyama, at de skrotter spillets regler og i stedet kæmper efter MMA- reglerne, og han siger ja.

Da Sexyama så slår den yngre udfordrer, slutter det med smil, kram og buk helt nede på jorden. På de sociale medier hyldes de for deres gode sportsånd.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Den sydkoreanske høflighed gør dog også, at især de første par afsnit kan føles lidt langsommelige. Alle skal introduceres ordentligt, og det tager tid. Der er også mange repetitive replays.

Men i en verden fuld af grumme ting er der noget rart og rørende ved ’Physical: 100’, som er dramatisk og nervepirrende og samtidig viser vigtigheden af respekt og medmenneskelighed selv i udfordrende situationer – som når man hænger og dingler fra loftet for at vinde halvanden million kroner.

’Physical: 100’ kan ses på Netflix.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af