‘The Ultimatum – Queer Love’: Netflix’ queer reality-show er blændende fjernsyn med et vanvittigt plot

‘The Ultimatum – Queer Love’: Netflix’ queer reality-show er blændende fjernsyn med et vanvittigt plot
'The Ultimatum: Queer Love'. (Foto: Netflix)

Xander har været kærester med Vanessa i fire år. Xander vil gerne giftes. Vanessa er i tvivl.

I løbet af de seneste fem dage er Xander imidlertid blevet meget forelsket i Yoli, som er kærester med Mal. Mal synes, at Lexi er sød, men Lexi, der er kærester med Rae, er tiltrukket af Vanessa.

I Netflix’ datingshow ’The Ultimatum – Queer Love’ har fem forskellige queer-personer fået stillet det samme ultimatum af deres partnere: Enten siger du ja til at gifte dig med mig, eller også går vi fra hinanden for altid.

Parrene starter med at slå op, og så dater de hinanden på kryds og tværs. De finder sammen i fem nye par-konstellationer og siger så ja til at leve med hinanden i såkaldte prøve-ægteskaber. Efter tre uger i vælten med deres nye »maybe wives« finder alle de originale par sammen igen og skal til sidst vælge, om de vil giftes med deres ’gamle’ kærester, om de vil gå fra hinanden, eller om de vil giftes med deres nye match.

Deltagerne bliver oprigtigt forelskede og får deres hjerter knust for rullende kameraer. De skændes med hjertet som indsats, og de har sex.

‘The Ultimatum: Queer Love’. (Foto: Netflix)

Hvis ’The Ultimatum – Queer Love’ var en popsang, ville den være et mash up af ’What Do You Mean?’ med Justin Bieber og ’My Heart Will Go On’ af Celine Dion. Programmet er spækket til randen med følelser, og der er så uendeligt meget på spil for deltagerne.

Plottet er fuldkommen vanvittigt. Showet minder i momenter om en velskrevet sæbeopera med rigtige mennesker i hovedrollerne. Det er åndssvagt godt fjernsyn. 

’The Ultimatum – Queer Love’ er karakterdrevet reality, når det er allerbedst. I serien møder vi både Aussie på 42, der aldrig har lært at tale om sine følelser, Yoli som søger en partner med god luft i økonomien, og latinamerikanske Mildred der hellere vil sætte gang i et godt skænderi end at fordrive tiden med at slappe af og lære, hvordan man taler sammen uden at smække med dørene.

Lexi på 24 år er klar til at gifte sig. Fra programmets start ønsker hun sig intet andet end at lykkes med sin følsomme og forsigtige kæreste, Rae. Så møder hun seriens største skurk, den højlydte, grænseløse og til alle sider flirtende Vanessa. Lexi begynder at drømme om livet med Vanessa, men det samme gør Rae.

Forholdet mellem Lexi, Vanessa og Rae er som at se et Sankt Hans-bål gå i krig med en hedebølge. Av, av, av – det er god underholdning.

‘The Ultimatum: Queer Love’. (Foto: Netflix)

Det unikke ved ’The Ultimatum – Queer Love’ er programmets repræsentation af queer-personligheder og måden, deres forhold til hinanden bliver portrætteret helt uden at lægge fingre imellem.

I programmets første episode er Tiff, med undercut og guldkæde om halsen, på date med den lige så maskuline Mal. Tiff lægger ud med at sige, at hun »aldrig har været på date med én, der var så ’mask’ som Mal«. De griner, og Mal spørger så Tiff, om hun ellers kun har datet »pillow princesses«, queer-slang for en kvinde, der udelukkende har en modtagende rolle i sengen.

’The Ultimatum – Queer Love’ giver et anderledes og hudløst ærligt indblik i en kultur og et miljø, vi ikke er vant til at se på tv. I serien taler deltagerne åbent om kønsidentiteter, om at lave en »U-Haul« (lesbisk slang for at blive kærester og flytte sammen i lyntempo), om at være en »Mask« (en person, der præsenterer sig maskulint) og om at date på kryds og tværs af etniciteter.

Endelig er Netflix begyndt at gå queer-vejen med flere af deres programmer, og øj hvor det klæder tjenesten at levere et realityshow, der er helt up to date.   


Kort sagt:
Netflix ’The Ultimatum – Queer Love’ er indbegrebet af god reality-tv: fyldt med store følelser, vilde dramaer og vaskeægte, hudløst ærlig queer-kærlighed.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af