Tumulten op til ’The Flash’-premieren, forklaret

Mange har nok hørt om, at den biografaktuelle D.C.-film ’The Flash’ har haft en bumpet vej til lærredet. Men hvad er der præcis sket? Vi trækker de store linjer i forløbet, fra den endeløse udskiftning af instruktører til Ezra Millers uregerlige opførsel.
Tumulten op til ’The Flash’-premieren, forklaret
'The Flash'. (Foto: Warner Bros.)

’The Flash’ med skandaleombruste Ezra Miller i hovedrollen er nu rent faktisk landet i biografen, men det har været noget af en bumlet vej hertil.

Filmen om den lynhurtige superhelt har nemlig haft en alt andet end hurtig produktionsproces.

Snakken om en mulig film om DC-superhelten har svirret siden 80’erne, og Ezra Miller (der er non-binær og bruger pronominerne de/dem) har været tilknyttet som hovedrolle siden 2014.

Men det er ikke dovenskab, der har holdt filmen tilbage. Det er snarere et mirakel, at den overhovedet har set dagens lys.

Fra skiftende kreative kræfter bag kameraet og store omlægninger i DCs strategi til Ezra Millers voldelige episoder fortæller vi historien om udfordringerne for ’The Flash’.

Instruktørstoledans

Millers tilknytning til projektet i 2014 markerer begyndelsen på tilblivelsen af ’The Flash’ som den film, vi kender i dag, og som er en del af DC Extended Universe (DCEU).

Men selv med denne startdato, der ignorerer de mange tidligere forsøg på at lave en film om sprinterhelten, har der på ryggen af filmens instruktørstol stået en række forskellige navne såsom Seth Grahame-Smith, Rick Famuyiwa og duoen John Francis Daley og Jonathan Goldstein.

‘The Flash’.

Hver instruktør har arbejdet med et unikt manuskript, og flere af dem forlod projektet på grund af kreative uenigheder med studiet.

I 2020 endte det så med at blive ‘It’-instruktør Andy Muschietti, der indtog sædet.

Filmselskabets pendulsving

Produktionen har også været truet af omvæltningen af DC Studios’ planer.

Efter selskabet Discovery købte DC Studios’ moderselskab Warner Bros. og skabte det nye firma Warner Bros. Discovery, blev ’Guardians of the Galaxy’-instruktøren James Gunn hyret som medchef for DC Studios som pendant til Marvels Kevin Feige. Gunn skal stå for at opbygge et spændende univers omkring DC’s karakterer, efter DCEU generelt havde underpræsteret og i hvert fald stadig stod i skyggen af Marvel.

I den forbindelse nedlægges det filmunivers, som ’The Flash’ er en del af, til fordel for erstatningen DC Universe (DCU). Et nyt univers, hvor man begynder forfra med historier om de kendte karakterer som Batman og Superman.

Leslie Grace som ‘Batgirl’. (Foto: PR)

I svinget røg den næsten færdige film ’Batgirl’, der med et budget på 650 millioner kroner er en af de dyreste film, som nogensinde er blevet kastet på møddingen.

’The Flash’ er dobbelt så dyr og derfor også noget nær umulig at skrinlægge, og i stedet overlever den som en del af DCEU, der så nulstiller universet ved at åbne op for parallelle tidslinjer.

Det har dog krævet, at dyre cameo-optrædener med Henry Cavills Superman og Gal Gadots Wonder Woman endte på gulvet i klipperummet, fordi Gunn overvejer, om der skal nye kræfter til at portrættere deres karakterer i det kommende DC-univers.

Ezra Millers krise

Hovedrolleindehaver Ezra Miller alene kunne have truet hele filmens færdiggørelse med den lange række af kontroverser, der klæber til hans navn.

Miller er blandt andet blevet anholdt for tyveri, indbrud og vold og har tilhold mod et barn og en kvinde, de har opført sig ekstremt upassende overfor. Rolling Stone har en udførlig tidslinje over episoderne.

Det resulterede i, at Warner efter sigende opererede med tre scenarier for filmen:

Enten skulle Miller gå i behandling for sine problemer og komme med en forklaring på sin opførsel. I det tilfælde kunne de beholde rollen som The Flash i filmen.

Ezra Miller i ‘The Flash’. (Foto: Warner)

Hvis Miller ikke gik i behandling, ville selskabet klippe dem ud af filmen, og hvis situationen blev endnu værre, ville de aldrig lade den få premiere.

Skuespilleren valgte at gå i behandling.

»Efter for nylig at være gået igennem en periode med intens krise forstår jeg nu, at jeg lider af komplekse mentale sundhedsproblemer, og har påbegyndt behandling. Jeg vil undskylde over for alle, som jeg har skræmt og bekymret med min tidligere opførsel. Jeg er stålsat på at gøre det nødvendige arbejde for at komme tilbage til en sund, sikker og produktiv fase af mit liv«, udtalte han til The Hollywood Reporter.

Over målstregen

Nu er vi så endelig nået til premieren. Forud for lanceringen har James Gunn talt den op til et næsten svimlende niveau, som den ifølge Soundvenues anmelder dog ikke kan leve op til, selvom den heller ikke er en katastrofe.

Ezra Miller mødte endda op til premieren og holdt en takketale til holdet bag filmen, der har støttet dem igennem denne svære tid.

Derudover har producer Barbara Muschietti udtalt til Entertainment Weekly, at filmen aldrig var i fare for at blive skrottet, og hendes bror instruktøren Andy Muschietti tilføjede:

»Vi har generelt meget empati for folk, der har brug for hjælp og specielt med mentale helbredsproblemer. Det er derfor, vi tager de nødvendige skridt til at imødekomme deres genopretning, og det støtter vi dem i«.

Tidligere har instruktøren sagt til Entertainment Weekly: »Jeg tror ikke, der er nogen andre, der kan spille den karakter, så godt som de gjorde«.

Det sidste kapitel er endnu ikke skrevet i historien om Ezra Miller, men ’The Flash’ har overlevet mere end almindeligt urolige vande og er nu kommet i havn.

Så er spørgsmålet, om den kan blive en så solid succes, at DC trods den nye strategi bliver fristet af at lave en toer.

’The Flash’ kan ses i biografen.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af