Populær YouTube-nyhedsvært svarer på anklager om seksuelt krænkende adfærd

Populær YouTube-nyhedsvært svarer på anklager om seksuelt krænkende adfærd
Andrew Callaghan. (Foto: Andrew Callaghan/YouTube)

YouTube-stjernen Andrew Callaghan har indstillet sin karriere som nyhedsvært på ubestemt tid, efter flere kvinder har anklaget ham for upassende adfærd.

Det fortæller han i en YouTube-videoer, hvor han for første gang taler ud om anklager fra kvinder, der på TikTok hævder, at han krænkede dem ved blandt andet at gramse og kysse på dem uden deres samtykke.

Callaghan har haft stor succes med sit nyhedsprogram ‘All Gas No Brakes’, og senest har han ageret vært i HBO-dokumentaren ‘This Place Rules’ om stormløbet på den amerikanske kongres.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Callaghan tog i første omgang indirekte afstand fra anklagerne, da hans advokat overfor TMZ indikerede, at kvindernes krav om penge som erstatning for den krænkende adfærd var upassende, fordi de karambolerede med premieren på Callaghans HBO-dokumentar.

Selv har han forholdt sig tavs, men i en ny video på YouTube undskylder han dog og erkender, at han må tage ansvar for sine handlinger:

»Det er først nu, at jeg indser, at jeg følger et mønster, som har berørt mange mennesker. Og jeg vil gerne undskylde for min stilhed. Da anklagerne kom ud, var jeg i en slags chok og benægtelse«, siger han.

»Jeg var helt høj, efter min dokumentarfilm netop havde fået premiere, men efter kun 48 timer tog mine nærmeste samarbejdspartnere afstand fra mig, og mit mentale helbred eskalerede«, tilføjer han.

Imens Callaghan ikke direkte bortforklarer sin opførsel, så tilføjer han, at alkohol har været en negativ faktor, og at han derfor nu går i behandling for sit misbrug.

Af samme årsag tager han en pause fra sin værtstjans, ligesom han ikke længere vil være aktiv på YouTube. »Jeg er nødt til at arbejde seriøst på mig selv«, forklarer han.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af