Twitter lukker Kanye Wests profil efter hagekors og kontroversielt interview: »Der er meget, jeg elsker ved Hitler«

Twitter lukker Kanye Wests profil efter hagekors og kontroversielt interview: »Der er meget, jeg elsker ved Hitler«
Kanye West til modeugen i Paris. (Foto: Edward Berthelot/GC Images)

Kanye West er igen blevet smidt på porten af Twitter efter flere problematiske opslag torsdag aften.

Det sociale medie suspenderede rapperens konto, efter han lagde flere billeder op, heriblandt et knap så flatterende billede af Elon Musk i bar overkrop og et skærmbillede af en samtale mellem de to, hvor der var indsat et svastika i midten af en davidsstjerne.

Musk bekræfter, at Yes konto blev lukket, efter rapperen opfordrede til vold, og at profilen er suspenderet efter gentagne overtrædelser af platformens indholdspolitik.

Wests tweets kom i kølvandet på en optræden hos højrefløjsmediet InfoWars, hvor konspirationsteoretikeren Alex Jones gav rapperen frie tøjler under det knap to timer lange interview.

Med en sort maske over hovedet gav West på ny udtryk for sine antisemtiske holdninger, hvor han blandt andet forsvarede Adolf Hitler:

»Der er meget, jeg elsker ved Hitler«, sagde han.

Senere tilføjede Kanye, at fortællingen om holocaust er en løgn:

»Jeg prøver ikke at chokere nogen, jeg kan godt lide Hitler. Holocaust er ikke, hvad der skete, lad os se på fakta. Hitler havde en masse opvejende egenskaber«, konkluderede han.

Andetsteds blev det i går annonceret, at Yes planlagte opkøb af det højreorienterende sociale medie Parler er blevet droppet, efter de to parter er blevet enige om ikke at gennemføre handlen, skriver Reuters.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af