Podcasten ‘Radio Rental’ fortæller så uhyggelige historier, at jeg ikke tør lytte efter mørkets frembrud

Podcasten ‘Radio Rental’ fortæller så uhyggelige historier, at jeg ikke tør lytte efter mørkets frembrud
Radio Rental. (Foto: Tenderfoot TV)

ANBEFALING. ‘Radio Rental’ »makes you question your own reality« med uhyggelige historier fra det virkelige liv. Og selvom podcasten måske giver dig problemer med at falde i søvn, så er den værd at ligge søvnløs for.

Noget så anakronistisk som en videoudlejningsbutik danner rammen om podcastens uhyggelige historier, så du skal forestille dig, at du tager ud for at leje en film til weekenden.

Indehaveren af din lokale slet-ikke-Blockbuster er den excentriske Terry Carnation, fremragende spillet af Rainn Wilson fra ‘The Office’. Han lever sammen med sin kat Malachi og er lige dele creepy gysersamler og en akavet oversharer, der fortæller om sit datingliv såvel som sin Only Fans-side, hvor han cosplayer.

Ifølge Terry Carnation er Radio Rental en videobutik »specialized in the bizarre, the terrifying, the bizarrely terrifying and the terrifyingly bizarre«.

‘Radio Rental’ er et kontrastfyldt møde mellem det fiktive og det virkelige. Mellem det analoge, visuelle filmmedie og det digitale lydmedie, som podcasts tilhører, men jeg køber den totalt og “båndene”, som Terry sætter på, spiller for mit indre blik.

Rainn Wilson. (Foto: Theo Wargo/Getty Images)

En mand med natarbejde på et hotel, der oplever noget overnaturligt på overvågningen kan høres i ‘Episode 56’.

‘Episode 2’ gemmer på et lige-ved-og-næsten-møde med en seriemorder.

Desuden er der spøgelseshistorier, som den med klokken der ringer i en tom engelsk bus i ‘Episode 43’.

Jeg husker også tydeligt ‘Episode 36’s historie med to brødre, der købte et lagerrum på auktion og fandt sæk efter sæk med døde katte i.

‘Radio Rentals’ historier spænder bredt, men fælles for dem alle er, at de er fortalt af de mennesker, der har oplevet dem. Og de er interviewet og klippet så formidabelt, at de flyder ud som én lang, hårrejsende fortælling, tillagt nøje udvalgte lydeffekter, der hverken er for meget eller for lidt.

Her adskiller ‘Radio Rental’ sig fra andre podcasts med lytternes ubehagelige historier som ‘Let’s Not Meet’ eller ‘Mørkelands’ nye stikling ‘Du er ikke alene’. Den høje produktionsværdi er et afgørende greb, der gør historierne meget mere virkelige.

»Men Mille, der er jo 61 afsnit, det orker jeg altså ikke at give mig i kast med«. Frygt ej. Med ‘Radio Rental’ kan du sådan set starte lige der, hvor det passer dig, idet episoderne ikke hænger sammen.

Terry Carnation og Malachi har en lille storyline i hver sæson. Eksempelvis er en mystisk portal til en anden dimension pludselig dukket op i hjørnet af butikken i fjerde sæson. Men de er absolut ikke så komplicerede eller dybdegående, at man ikke kan springe et afsnit eller en sæson over.

Den nyeste sæson kommer rigtig godt fra start i ‘Episode 56’, både med introduktionen af konceptet, af Terry og to rigtig gode historier – den med manden på hotellet og en om en babysitter der pludselig hører mystiske lyde i huset. Det er et godt sted at starte, og ellers er det bare at gå i krig fra begyndelsen.

Og det er helt i orden, hvis du som mig kun tør lytte i dagslys. 

‘Radio Rental’ kan høres på diverse podcastplatforme.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af