Kasper Bjørke og Kasper Eistrup designer solbriller for Nordkorea

Kasper Bjørke og Kasper Eistrup designer solbriller for Nordkorea

Det nye danske brand Dear Leader har netop lanceret sin første solbrillekollektion. Brand-navnet er ironisk, da hvert par solgte briller betyder en donation til en organisation, der kæmper for frihed i det kommunistiske diktatorstyre i Nordkorea.

fortheleader1
Dear Leader er skabt af Johan Stahl, der i 2006 var instruktørassistent på Mads Brüggers dokumentarserie ‘Det røde kapel’ med Simon Juul og Jacob Nossel. Stahl er dermed en af få udlændinge, der rent faktisk har oplevet Nordkorea indefra.

fortheleader2
For at skabe opmærksomhed om kollektionen har Dear Leader fået Kasper Bjørke og Kasper Eistrup til at designe hver deres brille i den gode sags tjeneste. Intentionen er, at nye briller hver sæson skal designes af skiftende markante personer fra kultur- og mediebilledet.

Kollektionen består indtil videre af fem styles – Eistrup og Bjørkes designs samt en herre-, dame- og unisexbrille.

fortheleader3
De første modtagere af penge fra Dear Leader bliver organisationen Rimjin Gang – Asia Press. Organisationen er baseret i Japan og har gennem en årrække opbygget et netværk af informanter, der sender information om det nordkoreanske diktaturs forbrydelser ud til verden på den anden side af styrets censur.

Brillerne vil blandt andet blive solgt på Dear Leaders website.

Læs også: 10 cool solbriller til herrerne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af