Kelli Ali

‘Vive la Rock N’ Roll’. Sloganet går igen i det psykedeliske coverdesign til Kelli Alis nye album ‘Psychic Cat’. Og jovist er der tale om rock n’ roll på andet soloudspil fra den 30-årige britiske sangerinde – men kun til en vis grad. For Ali fremstår på albummet som en sær blanding af en popdiva og en hippie. På pressefotografier slænger hun sig i bedste kylie-stil på stranden, let påklædt sammen med en tiger, mens hun i bookletten til albummet kommer med statements som ‘fuck skolen, fuck arbejde, fuck krig’.

Hybriditeten sætter tydelige spor af i musikken, som bevæger sig fra sfæriske, semielektroniske popnumre som ‘Psychic Cat’ til uptempo rocknumre som ‘Hot Lips’ og ‘Speakers’, lige som der ifølge pressemeddelelsen fra Alis distributionsselskab både er tale om et “varieret popalbum” og “moderne rock n’ roll”.

Alis vokal er heldigvis stadig lige så luftig og sensuel, som da den i midt 90’erne brændte igennem i forgrunden for det succesfulde Sneaker Pimps – til tider bliver katten dog lidt vel kælen. Men stilsammensætningen og variationen på albummet giver Ali et særpræg, der gør hende synlig i mængden af popdivaer og rockchicks.

Samtidig er det, som tilstræbt, lykkedes hende at skabe et rockalbum med en moderne elektronisk kant og en spontanitet, der adskiller sig fra de mere traditionelle popsange, der prægede det foregående album. Desværre bider ingen af de slappe melodier sig for alvor fast med det resultat, at Ali atter må se sig overskygget af sin fortid.

Kelli Ali. 'Psychic Cat'. Album. One Little Indian/Kick.
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af